Головна Новини Здоров'я наше тіло Як зміцнити імунну систему прямо зараз
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зміцнити імунну систему прямо зараз

Кілька способів підвищити свій імунітет: від якісної їжі до достатньої кількості сну

9 грудня 2020, 16:00
Поділіться публікацією:

Зміцнити імунітет можна за допомогою досить простих дій, і фахівці перерахували їх.

Як зміцнити імунну систему прямо зараз

Як зміцнити імунну систему. Фото: livekindly.co

Раціон харчування — це основа хорошого імунітету. Експерти радять в достатній кількості їсти цитрусові. Тим більше, що взимку якраз починається їх сезон.

Такі продукти, як солодкий перець, шпинат, броколі, солодка картопля і зимовий гарбуз теж є відмінним джерелом вітаміну С. Вітамін Е також позитивно впливає на імунітет. Його можна отримати з броколі, мигдалю та авокадо.

Менше стресу

Вчені з клініки Клівленда заявили, що постійний стрес негативно позначається на імунній системі, тому потрібно прибрати з життя всі фактори, які його викликають. Фахівці рекомендують регулярно знаходити час для улюблених занять. Це може бути все, що завгодно: від малювання до запальних танців.

Достатня кількість сну

Коли ми спимо, організм виділяє білки під назвою цитокіни. Вони не тільки допомагають отримати заряд енергії, а й необхідні організму для боротьби з інфекціями або запаленнями. Саме з цієї причини дефіцит сну може зробити вас більш уразливими до різних хвороб.

Куріння та алкоголь

Ці згубні звички точно слід виключити зі свого життя. Оскільки надмірне вживання алкоголю знижує здатність організму захищатися від інфекцій, а куріння підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Регулярні фізичні навантаження

Вправи дійсно можуть зміцнити вашу імунну систему. Пояснюється це тим, що фізичні навантаження покращують кровообіг — це дозволяє імунним клітинам більш ефективно переміщатися по тілу.

Як повідомляло видання "Коментарі", в ВООЗ назвали спосіб, який допоможе уникнути 5 мільйонів смертей на рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини