Головна Новини Здоров'я наше тіло Як зберегти здоров'я свого кишківника зими
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зберегти здоров'я свого кишківника зими

Експерти розповіли, за допомогою яких способів можна зберегти здоров'я свого кишківника цієї зими

23 січня 2022, 08:30
Поділіться публікацією:

Дефіцит вітамінів та поживних речовин узимку може призвести до послаблення імунітету та погіршення роботи кишківника, що особливо небезпечно на тлі пандемії коронавірусної інфекції. Тому експерти розповіли, за допомогою яких способів можна підтримувати здоров'я.

Як зберегти здоров'я свого кишківника зими

Як зберегти здоров'я свого кишківника (фото з відкритих джерел)

Збалансоване харчування

У зимовий період постарайтеся збагачувати свій раціон продуктами, у яких багато вітамінів, мікроелементів та антиоксидантів. Вживайте моркву, гарбузи, буряки, апельсини, лимони та інші продукти, багаті на вітамін С, який зміцнює імунітет. А також регулярно їжте капусту, шпинат та інші листові овочі.

Трави та спеції

За допомогою кардамону, мускатного горіха, куркуми, імбиру також можна зміцнити імунітет та покращити травлення. Додайте їх у чай або різні супи.

Додати пробіотики

Включення до щоденного раціону пробіотиків може підтримувати баланс корисних кишкових бактерій. Також корисно їсти ферментовані продукти.

Уникайте обробленої та жирної їжі

Скоротіть кількість цукру в раціоні, а також відмовтеся від алкогольних напоїв, фаст-фуду, ковбас, сосисок та іншого обробленого м'яса, якщо хочете контролювати своє травлення. У їхньому складі є шкідливі речовини, які здатні порушити баланс корисних бактерій у кишечнику, а це спровокує різні захворювання.

Підтримуйте водний баланс

Експерти радять не забувати про водний баланс, тому що вода допомагає виводити з організму всі токсини та підтримувати імунну систему.

Не нервуйте

Намагайтеся уникати стресів та конфліктних ситуацій. Для покращення свого психологічного стану практикуйте йогу, медитацію та інші вправи, наприклад, увімкніть улюблену музику, займіться танцями тощо.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які три продукти "руйнують" кишківник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини