Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо три головні продукти, які руйнують кишківник
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо три головні продукти, які руйнують кишківник

Іспанський експерт зі здорового харчування Елі Гальєго назвала три головні продукти, які можуть зашкодити кишківнику

5 січня 2022, 10:50
Поділіться публікацією:

Від стану мікробіому кишківника залежить самопочуття та здоров'я людини, тому потрібно стежити за своїм харчуванням та способом життя. Зокрема, іспанський експерт Елі Гальєго рекомендує відмовитись від наступних продуктів:

Названо три головні продукти, які руйнують кишківник

Що руйнує кишківник / Фото: Pixabay

Алкоголь

Спиртні напої, особливо у великій кількості, здатні змінити структуру мікробіоми кишківника, через що у внутрішні органи потрапляють шкідливі бактерії, провокуючи запальний процес.

Газовані напої

Від газованих напоїв також краще відмовитися, тому що вони становлять небезпеку для кишківника, переповнюючи орган токсинами та шкідливими речовинами. В результаті цього знижується імунітет і організм стає вразливим до різного роду інфекцій.

Випічка

Іспанський фахівець додала, що негативно на стан кишківника діють продукти, які містять рослинні жири, а їх багато у випічці. Такі вироби "руйнують" орган і можуть призвести до серйозних захворювань.

Нагадаємо, експерти рекомендують переходити на зелений чай, тому що цей напій має цілу низку корисних властивостей. За даними американських учених, його вживання покращує здоров'я кишківника.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що малорухливий спосіб життя та неправильне харчування найчастіше негативно позначаються на травній системі. Змінити ситуацію на краще можна, наприклад, урізноманітнивши свій раціон. Фахівці назвали групу продуктів, що сприяють правильній роботі кишківника.

Читайте також, що нове дослідження, опубліковане в журналі Nature, показало, що біологічний годинник людини впливає на групу імунних клітин, які дають заряд для роботи всього кишківника.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини