Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який напій допомагає у боротьбі з кишковими хворобами
commentss НОВИНИ Всі новини

Який напій допомагає у боротьбі з кишковими хворобами

Американські дослідники з'ясували, який чай допомагає покращити здоров'я кишківника та захищає його від хвороб

29 грудня 2021, 17:05
Поділіться публікацією:

Експерти рекомендують переходити на зелений чай, тому що цей напій має цілу низку корисних властивостей. За даними американських учених, його вживання покращує здоров'я кишківника.

Який напій допомагає у боротьбі з кишковими хворобами

Який чай визнали грозою кишкових хвороб (фото з відкритих джерел)

Зелений чай є основним продуктом традиційної китайської медицини. У його складі є протизапальні сполуки, які захищають клітини від ушкоджень. Дослідження також пов'язують споживання зеленого чаю з покращенням здоров'я серця та втратою ваги.

Нове дослідження вчених штату Огайо показало, що вживання зеленого чаю покращує здоров'я кишківника, оскільки населяє його здоровими бактеріями й зменшує протікання стінок.

Спочатку дослідники цікавилися, як споживання зеленого чаю впливає збільшення ваги. Щоб вивчити це, одній групі мишей давали жирну їжу, в іншій – звичайний корм. При цьому в їжу першої групи мишей додавали екстракт зеленого чаю.

За два місяці вчені виявили, що група, яка вживала жирні продукти, але отримувала екстракт чаю, набрала на 20 відсотків менше ваги. Крім того, у гризунів була менша резистентність до інсуліну, ніж у мишей, які отримували екстракт.

Дослідники також зазначили, що у першої групи, попри жирну їжу, зменшилися симптоми кишківника, який протікає, і в шлунково-кишковому тракті з'явилися здорові бактерії.

Дослідження свідчить про те, що зелений чай стимулює зростання корисних бактерій і це створює переваги зниження ризику ожиріння, вважає професор Університету штату Огайо і провідний автор дослідження Річард Бруно.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який чай не можна пити на голодний шлунок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини