Головна Новини Здоров'я наше тіло Як заснути за 10 хвилин: експерт назвала прості способи
commentss НОВИНИ Всі новини

Як заснути за 10 хвилин: експерт назвала прості способи

Сертифікований тренер зі сну Розі Осмун назвала методики, за допомогою якої можна зануритися в сон за 10 хвилин

17 жовтня 2021, 23:45 comments2166
Поділіться публікацією:

Багато людей відчувають проблеми зі сном, і причини такого стану можуть бути абсолютно різні. Експерт Розі Осмун розповіла, які дії допоможуть розслабитися і швидко зануритися в сон.

Як заснути за 10 хвилин: експерт назвала прості способи

Методики сну за 10 хвилин / Фото: iStock

Фахівець вважає, що можна заснути й за 10 хвилин, головне — правильно дихати. Якщо швидкі та неглибокі вдихи викликають почуття тривоги, то повільні й глибокі — розслаблення і спокій. Так що, перед сном постарайтеся лягти в зручну позу і слідувати правильній техніці дихання.

Також Розі Осмун зазначила, що швидше заснути допомагають прохолодні температури й повна темрява. Тому, перед нічним відпочинком бажано провітрити кімнату, а також відмовитися від смартфонів та інших гаджетів.

Ще за словами тренера зі сну, для кращого засипання необхідно "цілеспрямовано мріяти". Перед сном в голові можуть прокручуватися сотні думок, подій, діалогів і роздумів, які заважають розслабитися. Одним зі способів, який може розірвати цей цикл є практика візуалізації або створення образів, схожих на мрії наяву.

Крім цього, людям за 3-4 години до відпочинку, щоб швидше зануритися в сон, рекомендують вживати прості вуглеводи, які швидко і легко засвоюються організмом.

Нагадаємо, лікарі вважають, що дорослі люди повинні спати мінімум 7 годин на добу, але через насичене й активне життя в осінній період не так і легко заснути. Для цього існують осінні продукти, які можуть допомогти краще спати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що згідно з даними вчених з Національного інституту здоров'я США, спати потрібно в прохолодній кімнаті, тому що це корисно для організму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергей

17 жовтня 2021, 22:51

Аудиокнига, вот действительно работает!


Новини