Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені пояснили, чому потрібно спати в прохолодній кімнаті
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені пояснили, чому потрібно спати в прохолодній кімнаті

Вчені з Національного інституту здоров'я США розповіли, що спати потрібно в прохолодній кімнаті, тому що це корисно для організму

26 травня 2021, 00:30
Поділіться публікацією:

Щоб сон був комфортним і приємним, необхідно подбати про багато факторів: матрац, подушку й навіть температурі в кімнаті. Американські фахівці говорять, що спати краще за все в прохолодній кімнаті. Чому так?

Вчені пояснили, чому потрібно спати в прохолодній кімнаті

сон в прохолодній кімнаті (фото з відкритих джерел)

Вчені в ході дослідження з'ясували, що прохолодна температура під час нічного відпочинку покращує обмінні процеси. Вони розповіли, що в організмі є білий і бурий вид жиру. Білий — це звичайні жирові відкладення, а ось бурий — забезпечує генерацію тепла. І сон у прохолодній кімнаті, як виявилося, підвищує рівень саме бурого жиру.

Дослідники зробили такі висновки виходячи з результатів експерименту, який тривав протягом чотирьох місяців. Вони спостерігали за станом здоров'я 5 учасників, які спали з контрольованою температурою. Також вчені фіксували, скільки вони вживають калорій.

Протягом першого дня експерименту під час сну добровольці підтримували в кімнаті нейтральну температуру — 24 ° C, у другій місяці її знизили до 19 ° C і знову підняли до нейтральної. І в третьому місяці температура в спальні досягала 27 ° C.

Дослідники з'ясували, що прохолодна температура більш позитивно впливала на організм і за місяць у добровольців збільшився рівень бурого жиру в організмі, при чому майже у два рази. А це поліпшило їх чутливість до інсуліну. Крім того, учасники експерименту за 1 місяць спалювали більше калорій.

Нагадаємо, якщо вірити дослідженням учених, на нашу нервову систему сильно впливають мобільні ігри та листування на телефоні перед сном.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які проблеми може викликати сон на животі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини