Головна Новини Здоров'я наше тіло Як вимірювати тиск без тонометра в домашніх умовах
commentss НОВИНИ Всі новини

Як вимірювати тиск без тонометра в домашніх умовах

Лікар Галина Похмурська розповіла, як у домашніх умовах виміряти артеріальний тиск, якщо немає тонометра

26 березня 2022, 16:35
Поділіться публікацією:

Через постійний стрес багато українців скаржаться на головний біль і нудоту, а причиною такого стану може бути підвищений тиск. Але як його вимірювати вдома, якщо немає під рукою тонометра? Про це на своїй сторінці в Instagram розповіла лікарка Галина Похмурська.

Як вимірювати тиск без тонометра в домашніх умовах

Як вимірювати тиск без тонометра (фото з відкритих джерел)

Як виявилося, зробити це можна з підручних засобів, може цей спосіб не дуже комфортний і швидкий, зате дасть результат. Щоб виміряти тиск, потрібно взяти лінійку або сантиметрову стрічку (можна замінити її звичайною стрічкою, зробленою з листа в клітинку), нитку (чи довгу волосину), а також каблучку. Зафіксуйте сантиметрову стрічку або лінійку на зап'ясті у місці згину руки на позначці 1 см. Можна приклеїти її за допомогою скотчу або пластиру.

Далі прив'яжіть волосся або нитку до кільця, щоб його можна було тримати на певній відстані. Зафіксуйте руку зі стрічкою, щоб вона не рухалася.

Другою рукою візьміть нитку з каблучкою і почніть проводити їм уздовж руки на відстані кількох сантиметрів. Коли каблучка почне рухатися, зафіксуйте на якій цифрі вона почала хитатися. Якщо перша точка припала на позначку в 7 см, ваш тиск дорівнює 70. Продовжуйте рухати каблучку, поки вона не почне рухатися в другій точці. Якщо це сталося на цифрі 14, то ваш верхній тиск – 140.

Зрозуміліше, як зробити імпровізований тонометр можна подивитися на відео.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що артеріальний тиск може різко підскочити, особливо на тлі постійного стресу та паніки. Але не поспішайте приймати ліки, лікар-кардіолог Ганна Кореневич розповіла, як швидко нормалізувати свій стан.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виктория

27 березня 2022, 05:50

Профилактика и лечение гипертонии. Рекомендации здесь https://dnsp.com.ua/g22689304-reabilitatsiya-sosudov-otzyv


Новини