Головна Новини Здоров'я наше тіло Як відрізнити грип від коронавірусу: відповідь лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

Як відрізнити грип від коронавірусу: відповідь лікаря

Інфекції мають схожі симптоми, але їх можна відрізнити

25 грудня 2020, 20:08
Поділіться публікацією:

Медики заявляють, що симптоми грипу і коронавирусної інфекції досить схожі, але у грипу короткий інкубаційний період. Про це в своєму інтерв'ю розповіла Алла Мироненко, доктор медичних наук, професор. Про це пише видання "Факти".

Як відрізнити грип від коронавірусу: відповідь лікаря

Як відрізнити грип від коронавірусу. Фото: unsplash

Згідно зі словами експерта, людина, яка вранці заразилася грипом, вже до вечора відчуває, що занедужала. Тому як швидкий розвиток хвороби є характерним для грипу. У випадку з COVID-19 розвиток відбувається не так швидко, навпаки, часто він може бути млявим.

У процесі перебігу коронавірусу може також виникнути бактеріальне ускладнення, діарея (таким чином організм позбавляється від токсинів).

А через інтоксикацію найбільше дістається печінці, оскільки порушуються обмінні процеси, підвищується вироблення токсинів. Те, в якій формі людина перехворіє коронавірусом, залежить від імунітету, віку та інших індивідуальних особливостей організму.

"Як людина перехворіє COVID-19, залежить від віку, наявності хронічної патології і реакції імунітету на кількість вірусу, що потрапив в організм", — резюмувала фахівець.

Обома вірусними інфекціями можна заразитися одночасно і тоді існує ризик важкого ураження легень, складного перебігу хвороби і навіть смерті.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому потрібно приймати вітамін С і цинк при коронавірусі. Експерти стверджують, що в боротьбі з коронавірусом головну роль грає імунітет. Саме з цієї причини багатьом пацієнтам прописують пити вітаміни С і D, а також цинк.
Імунолог і алерголог Тетяна Бондаренко в своєму інтерв'ю для видання "Факти" розповіла, чому так важливо приймати ці вітаміни під час лікування вірусних хвороб.
Перше, що потрібно зробити — визначити правильне їх дозування. Це повинен зробити лікар, після того, як пацієнт здасть необхідні аналізи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виктория

27 грудня 2020, 14:07

БАДы с цинком и селеном от COVID 19. Консультация специалиста. Заказывай в магазине https://dnsp.com.ua/. Быстрый ответ 067 314 86 95 viber.


Новини