Головна Новини Здоров'я наше тіло Як розвивається зараження штамом "Дельта" по днях: ізраїльський лікар докладно описав симптоми
commentss НОВИНИ Всі новини

Як розвивається зараження штамом "Дельта" по днях: ізраїльський лікар докладно описав симптоми

Фахівець розповів про небезпечну хворобу

21 вересня 2021, 19:30
Поділіться публікацією:

Нова і небезпечний різновид ковіду — "Дельта" є однією з найпідступніших. Від інфікування організму до повного блокування важливих органів життєдіяльності хворого може пройти 3-4 дні.

Як розвивається зараження штамом "Дельта" по днях: ізраїльський лікар докладно описав симптоми

Лікар розповів, як протікає хвороба (фото з відкритих джерел)

Лікар з Ізраїлю Ітай Галь розповів виданню Vesty як новий вид ковіду буквально за лічені дні перемагає хвору людину, якщо вчасно не звернутися за медичною допомогою. Як зазначив пан Галь, інкубаційний період нового штаму, коли в людський організм потрапив його збудник, триває 5 днів. На початковій стадії симптоми, як підвищена температура, можуть проявлятися, але не у всіх.

Спочатку "Дельта" атакує органи дихання, далі на черзі — інші важливі внутрішні органи. Хоча, аналізуючи часте виникнення тромбів, лікарі стверджують, що ковід — це захворювання судин.

1-3 день зараження

Висока температура — так організм реагує на новий штам в собі. Кашель і утруднене дихання може бути не у всіх. Може бути відсутнім нюх і смак.

3-7 день зараження

У пацієнтів, які мають щеплення, властиві "Дельті", ознаки можуть не проявлятися. Кашель і задишка у хворих, ще й при високій температурі, свідчать про те, що це ознаки вірусної пневмонії.

Вже через 6 днів хвороба проявляє себе. Добре виражені ознаки пневмонії, сильний кашель і утруднене дихання. Медики часто вживають термін диспаша, це коли при розмові хворий не може його завершити. Йому в такому нелегкому стані вже потрібен кисень.

2 тиждень

Коронавірусних пацієнтів мають дихальну недостатність і їм потрібен апарат ШВЛ. Додається біль в області живота.

Також у важких хворих може з'явитися сепсис. Їх переводять у відділення інтенсивної терапії, де допомагають боротися з ковідом.

21 день

Хворі, які пройшли серйозне медикаментозне лікування, відчувають, що кашляють вже менше і він пропадає. Хто відчуває себе вже краще, реабілітацію проходить вдома, інші пацієнти ще вимагають уваги медиків.

30 днів після зараження

Людина перемогла новий штам. Але його ознаки ще нагадують про це. Слабкий нюх і смак, кашель і біль у горлі, ще присутній головний біль і слабкий стан після лікування. Потрібно радіти життю і набиратися нових сил.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Комаровський розповів, чи передається штам "Дельта" на поверхні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини