Головна Новини Здоров'я медицина майбутнього Комаровський розповів, чи передається штам "Дельта" через поверхні
commentss НОВИНИ Всі новини

Комаровський розповів, чи передається штам "Дельта" через поверхні

Доктор Комаровський відповів на питання, чи передається штам «Дельта» через поверхні

2 вересня 2021, 18:15
Поділіться публікацією:

Український педіатр Євген Комаровський дав відповідь на питання, що зараз цікавить більшість населення — наскільки активно штам коронавірусу "Дельта" може передаватись через поверхні. Чи можна заразитися контактним шляхом? Виявляється, новий штам передається настыльки ж активно, як і коронавірус штаму "Альфа", однак його все ж менше. Про це розповів лікар на своєму сайті Komarovskiy.net.

Комаровський розповів, чи передається штам "Дельта" через поверхні

Коронавірус, фото з відкритих джерел

За словами педіатра, на початку пандемії ключовим способом передачі інфекції вважався контактний. Але зараз все по-іншому.

"Контактним шляхом вірус заражає максимум 1% заражених. Основний шлях — аерозольний. Тому я б сьогодні взагалі не морочився можливістю зараження через поверхні. Ну, це можливо лише тоді, коли якийсь реальний суперраспрозповсюджувач начхав на щось, а ви негайно за це щось схопилися і тут же потерли собі око або почали облизувати. Інших способів передачі я реально собі не уявляю", — з ноткою іронії сказав лікар.

В Україні вчора зафіксовано 2 тис. 477 нових випадків COVID-19. Госпіталізовано з підтвердженими і підозрілими випадками 787 осіб, зафіксовано 44 летальні випадки.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що доктор Комаровський розкрив три секрети про здоров'я дітей : батькам на замітку. Доктор Комаровський впевнений, що дитина 3-4 років щодня повинен отримувати: обмеження екранного часу — не більше 60 хвилин; фізична активність — приблизно три години на день, з них один годину активних занять; гарна якість сну — 10-13 годин.

Також раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Комаровський попередив про "літні" віруси, що викликають небезпечне захворювання. Лікар розповів про віруси, що проявляють себе в літній період і можуть привести до такого небезпечного захворювання як менінгіт - це запалення м'якої і павутинної оболонок мозку. Це захворювання може дати серйозні ускладнення, якщо вчасно не почати лікування. Наприклад, хворий може оглухнути, у нього можуть з'явитися напади епілепсії, а у дітей можуть бути проблеми з розумовим розвитком.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини