Головна Новини Здоров'я наше тіло Як покращити запам'ятовування імен та облич: знайдено простий спосіб
commentss НОВИНИ Всі новини

Як покращити запам'ятовування імен та облич: знайдено простий спосіб

Дослідники знайшли спосіб, за допомогою якого можна покращити запам'ятовування імен та облич людей: що для цього потрібно

23 січня 2022, 15:25
Поділіться публікацією:

Багато людей стикаються з проблемою запам'ятовування імен та облич, і це може викликати збентеження та розлад. Але не треба впадати у відчай, адже вчені знайшли спосіб, який допоможе у такій ситуації.

Як покращити запам'ятовування імен та облич: знайдено простий спосіб

Пам'ять на обличчя та імена (фото з відкритих джерел)

Як повідомляє видання MedicalXpress, запам'ятовування імен людей значно покращується, коли спогади про недавно вивчені асоціації з іменами й обличчями відновлювалися під час сну. Йдеться про глибоку фазу сну.

Вчені провели дослідження, участь у якому взяли 24 особи віком від 18 до 31 року, їм запропонували запам'ятати обличчя та імена 40 учнів латиноамериканського класу та ще 40 учнів японського класу. Кожне обличчя добровольцям показали двічі, потім їх попросили згадати ім'я людини, зображеної на фото.

Після навчальної вправи учасники експерименту подрімали, а дослідники тим часом ретельно контролювали активність мозку у вигляді вимірів ЕЕГ. Коли вони заснули, фахівці через навушники увімкнули їм почуті раніше імена. На ранок, коли добровольці прокинулися, їх перевірили на розпізнавання облич і згадування імен, що йшло з кожною особою. Результат експерименту показав, що люди, які досягли глибокої фази сну, краще у 1,5 раза запам'ятовували імена.

Вчені зазначають, що пам'ять погіршується через брак сну або через його порушення, тому люди, які повноцінно відпочивають вночі, мають менше проблем із запам'ятовуванням облич та імен інших людей.

Нагадаємо, сучасний світ інформаційно перевантажений, тому багато хто починає відчувати проблеми з пам'яттю. Проте не варто засмучуватися. Є кілька способів, що допоможуть її покращити.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти потрібно їсти щодня для покращення пам'яті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини