Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти потрібно їсти щодня для поліпшення пам'яті
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти потрібно їсти щодня для поліпшення пам'яті

Опубліковано список продуктів, які потрібно вживати щодня, якщо хочете поліпшити пам'ять

21 жовтня 2021, 08:30
Поділіться публікацією:

Щоб прискорити мозкові процеси, зокрема концентрацію уваги та пам'ять, лікар-дієтолог Ума Знайду рекомендує переглянути свій щоденний раціон і додати в нього кілька продуктів. Яких саме?

Які продукти потрібно їсти щодня для поліпшення пам'яті

Як поліпшити пам'ять (фото з відкритих джерел)

Темний шоколад

У складі темного шоколаду містяться антиоксиданти й флавоноїдні речовини, які стимулюють мозкову діяльність. У плитці, яка містить 70-80% какао є клітковина, яка запобігає запальним процесам і покращує когнітивні функції. Дослідники також довели, що темний шоколад добре впливає на вербальну пам'ять. Однак, зловживати продуктом не варто.

Ягоди

Дієтолог зазначила, що ягоди — відмінне джерело вітамінів, корисних речовин і антиоксидантів, які відповідають за збереження пам'яті. Введіть в раціон полуницю, чорницю, ожину, тому що вони позитивно впливають на клітини мозку.

Куркума

У приправі міститься куркумін, який підтримує в тонусі весь організм, зокрема покращує когнітивні функції. Важливо і те, що в поєднанні з чорним перцем куркума підсилює свої позитивні ефекти.

Зелень

Експерт каже, що в шпинаті, листі салату, руколи й іншої зелені міститься фолат, який підтримує роботу нервової системи. В той самий час дефіцит фолієвої кислоти пов'язують з посиленням симптомів депресії.

Нагадаємо, що створена молекула, яка значно підсилює здатність вчитися і запам'ятовувати. Вона потенційно може поліпшити когнітивні навички людей старшого віку, а також бути ефективною при хворобах Паркінсона та Альцгеймера.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти потрібно додати в раціон, щоб поліпшити роботу мозку і захиститися від недоумства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини