Головна Новини Здоров'я наше тіло Як підтримувати здоров'я вен і судин: цінні поради
commentss НОВИНИ Всі новини

Як підтримувати здоров'я вен і судин: цінні поради

Зверніть увагу на раціон, мікроелементи і корисні звички

1 квітня 2021, 17:20
Поділіться публікацією:

Багато людей не замислюється про зміцнення судин і здоров'я вен до тих пір, поки в них не починають розвиватися судинні захворювання, одним із найбільш поширених серед яких є варикозна хвороба. Але замість того, щоб лікувати недугу, зробіть все можливе, щоб запобігти її виникненню. Як це можна зробити?

Як підтримувати здоров'я вен і судин: цінні поради

Що потрібно робити для здоров'я судин (фото з відкритих джерел)

Біодобавки

Експерти рекомендують використовувати біодобавки з діосміном — поліфенольними сполуками, які відповідають за лімфатичний дренаж, зменшують діаметр лімфатичних капілярів і їхню проникність, захищаючи мікроциркуляцію від процесів ушкодження. Крім того, вони чинять судинозвужувальну дію і прибирають застій крові внаслідок підвищення венозного тонусу.

Вправи проти застою крові

Особливо це стосується людей, які ведуть малорухливий спосіб життя. Щоб кров не застоювалася в судинах, потрібно кожну годину робити легку зарядку. Наприклад, встаньте з-за столу і підніміться на носочки. Повторіть цю вправу 50 разів. Крім тонусу вен, вона забезпечить ще й рельєф м'язів ікри.

Перегляньте раціон

Збагатіть свій раціон продуктами, в складі яких є рутин — активна речовина, яка входить до групи вітаміну Р. У великій кількості він міститься в каперсах, чорних оливках, сирій спаржі та гречці.

Дайте ногам відпочити

Кожен день проводьте від хвилини до десяти, поклавши ноги на піднесеність так, щоб вони знаходилися вище голови. Це можуть бути подушки або ж звичайна стіна.

Не забудьте про вітамін С

Вітамін С — ваш союзник, тому не забувайте вживати цитрусові. В їхніх плодах є флавоноїд, який допомагає зміцнити стінки кровоносних судин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які овочі повинні переважати в раціоні, щоб ризик розвитку серцево-судинних захворювань був мінімальним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини