Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Учені з Австралії, в ході дослідження з'ясували, які овочі повинні переважати в раціоні, щоб ризик розвитку серцево-судинних захворювань був мінімальним. Результатами їх експерименту поділилося видання Studyfinds.
Експерти запросили для дослідження близько 700 жінок. І у тих учасниць, які регулярно вживали хрестоцвіті овочі (стакан броколі, брюссельської капусти та ін.) судини були в кращому стані. Наприклад, у них майже на 50% рідше накопичувалися солі кальцію в аорті.
Керівник дослідження Лорен Блеккенхорст зазначив, що овочі сімейства хрестоцвітих багаті на вітамін К, який потрібен організму для ефективного засвоєння кальцій, зокрема для забезпечення здоров'я кісток. Також ці овочі допомагають запобігти розвитку серйозних серцевих захворювань.
Результати експерименту доводять, що в раціон харчування обов'язково потрібно включити броколі, білокачанну та пекінську капусти, а також руколлу, шпинат, редис, ріпу і брукву.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому жінкам необхідно їсти краснокочаную капусту.
Новини