Головна Новини Здоров'я наше тіло Як перестати постійно заїдати втому і стрес
commentss НОВИНИ Всі новини

Як перестати постійно заїдати втому і стрес

Лікар-нутриціолог Анна Єлькіна запропонувала покроковий план, який допоможе позбутися від звички заїдати стрес і втому

1 червня 2021, 14:00
Поділіться публікацією:

Багато людей в стані стресу або нервового напруження починають багато їсти, при чому нездорову їжу, яка сприймається в такі моменти як джерело позитивних емоцій. В результаті на талії з'являються зайві сантиметри. Як же позбутися від звички заїдати стрес?

Як перестати постійно заїдати втому і стрес

Як перестати заїдати втому /фото: GARDIE DESIGN & SOCIAL MEDIA MARKETING/UNSPLASH

Лікар-нутриціолог Анна Єлькіна на своїй сторінці в Instagram склала невеликий план, які допоможе в цій непростій справі:

Всі з дитинства знають, що солодке підіймає настрій, тому що в організмі починається вироблятися "гормон радості". Але ще цукор викликає звикання і може у великій кількості нашкодити здоров'ю. Якщо ви постійно нервуєте або втомлюєтеся, то з'ясуйте спочатку причину такого стану, а потім подумайте, що можна делегувати та перестати робити.

Експерт радить почати планувати свій графік, і особливу увагу варто приділити відпочинку. Щоб продуктивність була хороша, потрібно спочатку "підзарядити" тіло. Напишіть в графіку, що допомагає вам відновити сили та розслабляє. А тепер включите хоча б 1 пункт в розклад тижня.

Крім того, займіться фізичною активністю, адже це, мабуть, один з найдієвіших способів уникнути заїдання стресу. Прогулянка або тренування — прекрасний і корисний спосіб відволіктися від своїх проблем і підвищити кількість ендорфінів.

Також в період нервових перевантажень налягайте на вітаміни групи B і магній: саме вони відповідальні за вироблення енергії та постачання нервових клітин глюкозою.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що нерідко втома може виникнути через стрес, нестачу сну, неправильне харчування та інші фактори способу життя. Є кілька простих способів з нею боротися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ирина

18 жовтня 2023, 08:38

Заедать стресс - это вообще не вариант! Если я чувствую напряжение и усталость, то просто Витанго пропиваю. Мне этот препарат подходит идеально. И привыкания к нему нет, что немаловажно, а общее состояние после приема улучшается.


Новини