Головна Новини Здоров'я наше тіло Як не допустити остеопорозу: три головних правила
commentss НОВИНИ Всі новини

Як не допустити остеопорозу: три головних правила

Експерти назвали три головні правила, які допоможуть запобігти розвитку такого захворювання як остеопороз

22 червня 2021, 18:30
Поділіться публікацією:

З віком щільність кісток знижується, а ризик переломів зростає. Головною причиною розвитку остеопорозу є втрата кальцію. Експерти розповіли, яких правил потрібно дотримуватися, щоб запобігти цій проблемі.

Як не допустити остеопорозу: три головних правила

Остеопороз (фото з відкритих джерел)

Слідкуйте за харчуванням

Насамперед потрібно переглянути свій раціон і після 40-річного віку ввести в нього більше продуктів, у складі яких є клітковина, зокрема овочі та фрукти. Дефіцит цієї речовини призводить до дисбіозу кишечника, через що знижується всмоктуваність кальцію, заліза та інших мікроелементів, необхідних для зміцнення кісткової системи.

Додавайте в раціон більше молочних продуктів, а також рибу, креветки, мідії, в складі яких є ненасичені жирні кислоти. Не забувайте і про пісну яловичину, яловичу печінку і темні сорти меду.

Чи не знижуйте активності

Правильне харчування необхідно доповнювати активним способом життя, тому займайтеся спортом. Вибирайте собі вправи, які навантажують усі групи м'язів. Коли працюють м'язи, покращується кровообіг і кровопостачання, а значить і зміцнення кісток, доставка до них необхідних мікроелементів.

Поговоріть з лікарем про ЗГТ

Замісна гормональна терапія (ЗГТ) — прийом гормональних препаратів для відновлення правильного балансу гормонів в організмі. Це потрібно, щоб запобігти втраті кісткової маси і захистити себе від переломів. Така терапія покращує обмінні процеси в організмі, стан судинної і сечостатевої систем.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що мільйони людей у світі страждають остеопорозом — захворюванням, пов'язаним із втратою кальцію в кістках. Цю хворобу не випадково називають невидимою, адже багато років вона розвивається приховано. Але який ефективний овоч допоможе зміцнити кістки?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини