Головна Новини Здоров'я наше тіло Як можна поліпшити жіноче здоров'я після менопаузи
commentss НОВИНИ Всі новини

Як можна поліпшити жіноче здоров'я після менопаузи

Дослідники з Бразилії з'ясували, що поліпшити стан здоров'я жінок в постменопаузі можна за допомогою танців

30 липня 2021, 22:35
Поділіться публікацією:

У віці 50-55 років у жінок настає менопауза, в результаті якої відбувається гормональна перебудова організму. У цей час дуже важливо тримати своє здоров'я під контролем. Вчені знайшли простий спосіб, який в цьому допоможе.

Як можна поліпшити жіноче здоров'я після менопаузи

Як поліпшити жіноче здоров'я / Фото: depositphotos

Дослідники з Бразилії в ході експерименту, в якому взяли участь 36 жінок в постменопаузі, з'ясували, що танці — хороший метод, щоб підтримати метаболізм і свою фігуру в нормі. Жінки тричі на тиждень по 90 хвилин займалися танцями й це призвело до позитивного результату.

Вчені визначили, що у всіх учасниць експерименту в організмі знизився рівень тригліцеридів — жирів, підвищення яких збільшує ризик розвитку серцевих проблем. Крім цього, танцювальна терапія позитивно вплинула на координацію, аеробну здатність організму і на самооцінку жінок.

Експерти також відзначають, що танці вимагають невеликих затрат енергії, але покращують рівновагу, поставу і загальну працездатність. А ці фактори сприяють підтримці якісного способу життя.

Нагадаємо, що після 50-річного віку у жінок настає менопауза і скасувати цей процес повністю, на жаль, неможливо. Але дослідники з'ясували, який раціон допомагає трохи "відсунути" її появу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дослідники з Великобританії створили медичну процедуру, яка дозволить відстрочити настання менопаузи приблизно на 20 років. Новітню процедуру розробив експерт по фертильності, професор Саймон Фішел. Її суть така: зі здорових яєчників жінки береться тканина для подальшої заморозки та зберігання. І коли жінка досягає менопаузи, проводиться пересадка тканини назад в організм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини