Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять продуктів, які допоможуть «відстрочити» менопаузу
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять продуктів, які допоможуть «відстрочити» менопаузу

Експерти розповіли, які продукти потрібно додати в раціон жінкам, щоб «відстрочити» менопаузу

24 червня 2021, 10:15
Поділіться публікацією:

Після 50-річного віку у жінок настає менопауза і скасувати цей процес повністю, на жаль, неможливо. Але дослідники з'ясували, який раціон допомагає трохи "відсунути" її появу.

П'ять продуктів, які допоможуть «відстрочити» менопаузу

які продукти сповільнюють менопаузу / фото: Shutterstock

Молочні продукти

Експерти рекомендують збагатити своє меню молочними продуктами, в складі яких багато кальцію і корисного молочного жиру, важливого для засвоєння вітаміну Д. Кожен день бажано випивати склянку молока або з'їдати порцію сиру.

Насіння чіа

Новий корисний суперфуд, який містить багато клітковини та позитивно впливає на травну систему, та й не тільки. У 100 грамах цього насіння міститься понад 600 мг кальцію — дві третини добової норми.

Сардини

Ця риба допоможе зміцнити кістки й суглоби, в стандартній порції сардин міститься близько 370 мг кальцію. А ще, як з'ясували дослідники, 2 порції риби в тиждень можуть знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

Мигдаль

Можна використовувати мигдальні горіхи як перекус, адже вони багаті на білок, вуглеводи, клітковину і кальцій. У склянці мигдалю міститься 320 мг цього мікроелемента.

Свіжа зелень

Збагатіть раціон свіжою зеленню, зокрема шпинатом, капустою, базиліком, петрушкою, тому що в їх складі багато вітамінів, антиоксидантів, клітковини та кальцію. В мисці зелених овочів міститься від 200 до 400 мг цього мікроелемента.

Нагадаємо, що правильно підібрані вітаміни допоможуть жінці легше перенести неприємні симптоми, які супроводжують настання клімаксу. Як, крім ліків, можна допомогти своєму організму?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як відстрочити менопаузу на 20 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини