Головна Новини Здоров'я наше тіло Як легко заснути: названі чотири головні рекомендації
commentss НОВИНИ Всі новини

Як легко заснути: названі чотири головні рекомендації

Лікар Алка Патель розповіла про важливість сну для організму і зазначила, які рекомендації допоможуть швидко і легко заснути

14 червня 2021, 23:10
Поділіться публікацією:

Сон — важлива складова здорового життя, адже під час нічного відпочинку наш організм відновлюється, тканини та клітини регенеруються і виробляються гормони. Але багато людей не приділяють належної уваги якісному сну. Лікар Алка Патель розповіла, чому важливо відпочивати не менше восьми годин на добу і які рекомендації допоможуть швидше заснути.

Як легко заснути: названі чотири головні рекомендації

як легко заснути (фото з відкритих джерел)

Спеціаліст зазначила, що немає жодного органу або процесу в організмі, які б не поліпшувалися під час сну або не порушувалися через його відсутність. Сон допомагає відновлювати енергію, сили, покращує когнітивні здібності людини і її емоційний стан. Плюс до всього, якісний сон зміцнює імунну систему, запобігаючи розвитку серйозних захворювань.

За словами лікаря, є чотири основні рекомендації, які дозволяють швидко і легко заснути. І перша полягає в тому, щоб після 13.00 не вживати кавою. Друга рекомендація говорить, що перед сном потрібно відмовитися від алкогольних напоїв, тому що вони порушують якість нічного відпочинку і роблять його переривчастим. Третя порада — відмовтеся від мобільного, ноутбука та інших гаджетів перед сном, тому що штучне світло, яке виходить від них, не дає вироблятися мелатоніну (гормону сну). І четверта порада — більше читайте і медитуйте, тому що ці заняття розслаблюють і налаштовують на сон.

Нагадаємо, вчені з Національного інституту здоров'я США розповіли, що спати потрібно в прохолодній кімнаті, тому що таким чином поліпшуються обмінні процеси в організмі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що блогери провели експеримент і показали, як змінюється зовнішність людини, якщо вона не буде спати 36 годин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини