Головна Новини Здоров'я наше тіло Як дерева впливають на наше IQ: думка експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як дерева впливають на наше IQ: думка експертів

Чим більше дерев - тим краще розвивається мозок

3 вересня 2020, 13:54
Поділіться публікацією:

На розумові здібності підростаючого покоління впливає зелене середовище. Про це заявили вчені з Університету Хасселт в Бельгії, передає видання clutch.

Як дерева впливають на наше IQ: думка експертів

Як дерева впливають на наше IQ: думка експертів. Фото: unsplash.

Експертам довелося витратити на це дослідження достатню кількість часу, перш ніж їм вдалося встановити взаємний зв'язок. В експерименті взяли участь понад 600 дітей віком від 10 до 15 років. Про це повідомляє Euronews Living.

Наукові співробітники прийшли до висновку, що між рівнем когнітивного розвитку і доступом до живої природи існує нерозривна закономірність. Вони дізналися, що дерева, кущі, різні квіти та всі зелені насадження здатні на 3 відсотки підвищити рівень IQ дитини. І не має значення регіон проживання, стать або вік. Таку перевагу виявили у всіх дітей, в незалежності від їх соціального чи економічного становища.

Неспішні прогулянки по лісу, перебування на свіжому повітрі або просто зелений сад біля будинку — все це позитивно впливає на людський організм. Оскільки він насичується киснем, що значно знижує рівень стресу. Завдяки зелені навколо нас, ми можемо мати чисте повітря, знижений рівень спеки та шуму.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що таке кофеїновий сон і навіщо він потрібен.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини