Головна Новини Здоров'я наше тіло Як алкоголь впливає на організм у різному віці: кому шкодить максимально
commentss НОВИНИ Всі новини

Як алкоголь впливає на організм у різному віці: кому шкодить максимально

У якому віці алкоголь найбільш шкідливий

сьогодні, 05:41
Поділіться публікацією:

Алкоголь вживають майже у всьому світі. Однак його вплив на організм може бути дуже шкідливим, особливо в певні періоди життя. Портал “Коментарі” повідомляє, у якому віці алкоголь є найбільш шкідливим і чому.

Як алкоголь впливає на організм у різному віці: кому шкодить максимально

Ілюстративне фото

Молодий вік (15-39 років)

Згідно з даними Інституту показників та оцінки здоров'я (Institute for Health Metrics and Evaluation), для молодих людей віком від 15 до 39 років немає жодної користі від вживання алкоголю, лише ризики для здоров'я. У цьому віці алкоголь може призвести до підвищеного ризику травм, що спричиняє збільшення смертності та інвалідності. Молоді люди частіше зазнають нещасних випадків, пов'язаних з алкоголем, таких як дорожньо-транспортні пригоди, падіння та інші травми.

Крім того, вживання алкоголю в підлітковому та молодому віці може мати довгострокові наслідки для мозку, який ще розвивається. Рекомендується уникати вживання алкоголю до досягнення 21 року, оскільки це може негативно вплинути на розвиток мозку. Вживання алкоголю в підлітковому віці також пов'язане з підвищеним ризиком депресії, тривожності, порушень сну та суїцидальної поведінки.

Середній вік (40-65 років)

Для людей середнього віку вживання алкоголю може мати як позитивні, так і негативні наслідки. Деякі дослідження показують, що помірне вживання алкоголю може мати певні переваги для серцево-судинної системи. Однак, ці переваги не переважають ризики, пов'язані з вживанням алкоголю, особливо якщо вживання стає регулярним або надмірним.

Похилий вік (65 років і старше)

У похилому віці алкоголь може бути особливо шкідливим через підвищену чутливість організму до його впливу. Згідно з даними Національного інституту старіння (National Institute on Aging), літні люди можуть відчувати сильніший вплив алкоголю навіть при невеликих дозах, що підвищує ризик падінь, переломів та автомобільних аварій. Крім того, алкоголь може взаємодіяти з ліками, які часто приймають літні люди, що може призвести до серйозних побічних ефектів.

Важливо усвідомлювати ці ризики та вживати заходів для зменшення негативного впливу алкоголю на здоров'я.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, скільки алкоголь “тримається” в організмі та коли можна сідати за кермо.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини