Головна Новини Здоров'я наше тіло Скільки алкоголь “тримається” в організмі та коли можна сідати за кермо
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки алкоголь “тримається” в організмі та коли можна сідати за кермо

Кава та холодний душ можуть усунути тільки видимі симптоми сп'яніння

сьогодні, 15:04
Поділіться публікацією:

Алкоголь є частиною багатьох заходів, проте може мати тривалий вплив на організм. Розуміння того, скільки часу алкоголь залишається в організмі, важливо для безпеки та прийняття обґрунтованих рішень, зокрема щоб визначити, коли можна сідати за кермо після вживання міцних напоїв.  Портал “Коментарі” повідомляє, як довго алкоголь “тримається” в організмі та коли можна сідати за кермо. 

Скільки алкоголь “тримається” в організмі та коли можна сідати за кермо

Ілюстративне фото

За кермо можна сідати лише після того, як алкоголь повністю вийде з організму, що зазвичай займає до 24 годин. Тож перед “дорогою” ввечері краще взагалі не вживати міцних напоїв. Методи на кшталт кави або холодного душу не пришвидшують виведення алкоголю, а лише усувають видимі симптоми сп'яніння.

В середньому, алкоголь виводиться з крові за 20 годин, проте цей час може варіюватися залежно від кількості вжитого та індивідуальних особливостей організму.

Щоб уникнути штрафу за кермування в нетверезому стані, рівень алкоголю в крові повинен бути нижчим за 0,2 проміле (в Україні). Для досягнення цього рівня потрібно дочекатися, поки алкоголь повністю виведеться з організму.

Скільки потрібно часу на виведення алкоголю з організму: 

  • Літр пива – приблизно 5 годин, 500 мл пива залишається в організмі близько 3-4 годин. Однак цей час може бути більшим, якщо споживання пива було в значних обсягах або на порожній шлунок. 

  • 200-250 грамів горілки – 14 годин, 100 грамів горілки – 4 години.

  • Віскі та коньяк мають схожий вплив, як і горілка, однак через домішки виводяться на 10% довше.

  • Порція вина 150 мл залишається в крові від 3 до 5 годин.

Варто усвідомлювати, що керування автомобілем у стані сп'яніння є надзвичайно небезпечним і може призвести до серйозних наслідків для вас та інших учасників дорожнього руху.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, скільки може тривати похмілля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини