Головна Новини Здоров'я наше тіло Взимку потрібно менше працювати: вчені пояснили чому
commentss НОВИНИ Всі новини

Взимку потрібно менше працювати: вчені пояснили чому

Взимку гостріше проявляються деякі проблеми, які можуть бути викликані дефіцитом сну

16 грудня 2020, 14:07
Поділіться публікацією:

З настанням холодів у більшості людей з'являється сезонний афективний розлад, який робить людину млявою, тому навіть звичайнісінька завдання може викликати у неї труднощі. Експерти вирішили детальніше вивчити це питання, щоб зрозуміти, чому так відбувається.

Взимку потрібно менше працювати: вчені пояснили чому

Взимку потрібно менше працювати. Фото: unsplash

Отримавши достатньо потрібної інформації, вони прийшли до висновку, що людям слід менше навантажувати себе роботою в холодну пору року.

Це пов'язано з тим, що саме взимку людина стикається з такою проблемою, як пригнічений стан і часта сонливість протягом дня. Експерти з Австралії пояснюють, що причина цього може ховатися в скороченій тривалості світлового дня. Але вчені з Університету Суінберна запропонували своє наукове пояснення цьому. Так, вони завили, що справжня причина такого стану криється в недостатній кількості сну. Взимку людині потрібно більше відпочинку, ніж влітку або навесні.

Саме через дефіцит сну в зимовий час з'являються психічні розлади, пригнічений стан і низька працездатність.

"Я б рекомендував працювати менше взимку, щоб отримати час для більш тривалого сну. Якщо такої можливості немає, то спробуйте хоча б відсунути початок робочого дня на годину вперед — так ви будете легше прокидатися", — резюмував Грег Мюррей, професор психології..

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, шість звичок, які заважають вам нормально виспатися. Навіть якщо ви спите достатню кількість часу, буває таке, що вранці відчуваєш себе розбитим і зовсім не готовим зустрічати новий день. Вчені пояснюють це тим, що є певні звички, які можуть перешкодити якісному відпочинку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини