Головна Новини Здоров'я наше тіло Воші у дитини - наскільки це небезпечно?
commentss НОВИНИ Всі новини

Воші у дитини - наскільки це небезпечно?

Воші не є ознакою поганої гігієни дитини - жоден соціально-економічний клас, вік, тип і довжина волосся не застраховані від цього явища

21 січня 2021, 15:26
Поділіться публікацією:

Воші є крихітними, безкрилими, паразитичними комахами. Вони не є небезпечними і не поширюють захворювання. Але воші є неприємністю для дітей і для батьків, викликаючи подразнення шкіри голови.

Воші у дитини - наскільки це небезпечно?

Дитяче волосся. Фото: liki.wiki

Воші не вміють стрибати як, наприклад, мошки, — вони поширюються в основному через контакт волосся до волосся, але і в разі, коли особисті речі є спільними (наприклад, капелюхи, рушники, навушники та аксесуари для волосся).

Симптомами можуть стати свіжі подряпини, червонуваті цятки, або точки від укусів на шкірі голови або скарги на лоскотання / чесання. Придивіться до шкіри голови — при природному освітленні ви в змозі побачити кілька плоских комах, що візуально нагадують кунжутне насіння. Вони рухаються швидко і часто живуть позаду вух, шиї та верхньої частини голови, де вони харчуються кров'ю, видобутою ними зі шкіри голови.

Позбавлення від вошей

Зверніться до фармацевта за продуктами для волосся, які є безпечними і ефективними. Після застосування більшості з них потрібне ретельне розчісування мокрого волосся гребенем з дрібними зубами для видалення гнид. Як це зробити:

- Помістіть рушник навколо плечей вашої дитини, підготуйте хороше освітлення, найкраще природне світло.

- Ретельно розділіть волосся на секції. Систематично працюйте навколо голови, зосередивши увагу на волосся, розташовані ближче до шкіри голови, за вухами і на задній частині шиї.

- Після кожного проходу, протріть гребінь чистим білим рушником або паперовим рушником, щоб гниди і воші було легко побачити. Продовжуйте розчісувати, поки не залишиться жодної воші або гниди на гребінці.

- Ретельно розчісуйте волосся гребінцем кожні три дні протягом трьох тижнів.

- Повторити лікування від 7 до 10 днів (або відповідно до інструкцій продукту).

Для запобігання повторного зараження:

Уважно перевірте всіх членів своєї сім'ї на предмет симптомів і наявності вошей, ретельно вимийте волосся (стосується всіх членів сім'ї), виперіть постільну білизну і одяг. Пилососом приберіть килими та м'які меблі у всьому будинку.

Раніше "Коментарі" писали, як позбутися від псоріазу раз і назавжди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини