Головна Новини Здоров'я наше тіло Від гормонального збою до онкології: чим небезпечне підвищення температури тіла вечорами
commentss НОВИНИ Всі новини

Від гормонального збою до онкології: чим небезпечне підвищення температури тіла вечорами

Фахівці розповіли про те, в яких випадках підвищена температура вечорами небезпечна для здоров'я і в яких безпечна

16 грудня 2020, 15:18 comments1491
Поділіться публікацією:

Температура тіла кожної людини протягом дня коливається в невеликих межах, залишаючись в діапазоні від 35,5 до 37,2 ° C. Але якщо ви помічаєте, що до вечора постійно починає підійматися температура, важливо знати, коли потрібно бити на сполох, а коли це зовсім не небезпечно для здоров'я.

Від гормонального збою до онкології: чим небезпечне підвищення температури тіла вечорами

ФОТО: З відкритих джерел

Лікарі відзначають, що вечірня температура може підвищитися на 0,1 0,4 градуса і це буде вважатися нормою. Це тільки з розрахунку, що у людини в цей момент немає застуди, грипу і т.д.. Важливо пам'ятати, що температура, перш за все, це реакція організму на різні фактори. Наприклад, вживання занадто гарячої їжі на вечерю може викликати підвищення температури. Або ж, якщо вдень людина пробула довго на сонці, то ввечері підвищення температури буде звичайною справою. Також, в число подібних факторів входить вживання алкоголю, куріння, ПМС, вагітність, овуляція, приймання сильних лікарських засобів, або сильно гарячої ванни або ж душа. У таких випадках підвищення температури вважається безпечним.

Але є ситуації, при яких варто серйозно задуматися про похід до лікаря. Більша кількість випадків, якщо говорити про патологічних, пов'язані з простудними захворюваннями. Однак причиною підвищення температури вечорами може говорити та про те, що в організмі є якась інфекція, наприклад сечостатева. Або ж це може свідчити про запалення і, яке протікає на цей час неявно. Крім того, температура реагує на гормональні збої, проблему щитовидної залози та навіть онкологію.

Фахівці вважають, що якщо вечірнє підвищення температури більше відноситься до епізодичного і не турбує людини кожен день, тоді можна не турбуватися. Шкоди вона не принесе. А ось якщо у вас це відбувається регулярно і температура коливається від 37,2-37,5 С — це привід звернутися до терапевта. Спочатку потрібно буде здати аналіз крові на С-реактивний білок, зробити рентген легенів і перевірити гормони. Після здачі всіх потрібних аналізів лікар зможе сказати докладніше про те, чому саме підіймається температура.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про секрети людей, які ніколи не хворіють, а також про найкроснішу їжу для вечері.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини