Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Сім секретів людей, які ніколи не хворіють
commentss НОВИНИ Всі новини

Сім секретів людей, які ніколи не хворіють

Ці секрети допоможуть вас завжди залишатися у формі

15 грудня 2020, 20:20
Поділіться публікацією:

Хворіти не любить ніхто, особливо зараз, коли ситуація і так загострена на тлі коронавірусної інфекції. А щоб відчувати себе здоровим, важливо постійно зміцнюють свою імунну систему. Представляємо вам 7 секретів людей, які практично ніколи не хворіють.

Сім секретів людей, які ніколи не хворіють

що робити, щоб ніколи не хворіти / фото: depositphotos

Водний режим

Завжди стежте за своїм водним балансом в організмі, адже вода — це основа життя. Кожен день ми втрачаємо певну кількість вологи, і якщо рівень рідини не поповнювати, то організму загрожує зневоднення, а воно послаблює імунну та травну системи, а також підвищує втому і призводить до інших проблем зі здоров'ям.

Відмова від цукру

Дослідники довели, що цукор знижує імунітет в кілька разів, через це організм стає вразливим до різного роду захворювань, особливо в холодний період року. Постарайтеся обмежити кількість цукру в раціоні до мінімуму, почніть зі солодких напоїв, цукерок, магазинних соусів та інших продуктів.

Овочі та фрукти в пріоритеті

Овочі та фрукти — цінні джерела вітамінів, мікроелементів, амінокислот і антиоксидантів, тому вони повинні регулярно з'являтися у вашому раціоні харчування. ВООЗ рекомендує щодня з'їдати 5 порцій різних овочів і фруктів, їх можна вживати не тільки у свіжому вигляді, але і запеченому.

Натуральні добавки

Відмовтеся від лікарських препаратів на користь суперфудів, які з кожним роком набирають популярність. Додавайте у своє меню більше кіноа, чорниці, ягід маки, морінги, насіння льону та інших. У цих продуктах міститься багато корисних речовин, які зміцнюють імунітет і підтримують роботу інших органів.

Вітамін С

Для захисту імунної системи дуже важливо збагачувати свій організм вітаміном С. Він міститься не тільки в цитрусових, але і в обліписі, ківі, шипшині, горобині та інших корисних продуктах. Також дієтологи рекомендують щодня вживати воду з додаванням лимона.

У стравах повинна бути зелень

Зелень можна додавати, як в салати, так і в супи та інші страви, і не тільки в якості прикраси. Насправді в складі зелені багато антиоксидантів, клітковини та інших цінних речовин, які підвищують захисні сили організму і в цілому покращують самопочуття.

Без "молочки" ніяк

Кишківник — це орган, який впливає на стан здоров'я всього організму. Виходячи з цього, ви повинні "балувати" його продуктами, які поліпшують його мікрофлору. Періодично додавайте у свій раціон натуральні йогурти, кефір, сир та інше. Головне, щоб вони були свіжими і якісними.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що відома спеція виявилася простим ключем до довголіття.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Александр

2 січня 2021, 06:52

Передрала из другой статьи " Медицина " , хотя бы немного видоизменила.


Новини