Головна Новини Здоров'я наше тіло Від чого варто утриматися тим, хто перехворів на коронавірус: поради лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

Від чого варто утриматися тим, хто перехворів на коронавірус: поради лікаря

Лікар розповів, як потрібно відновлюватися після коронавірусу

6 грудня 2020, 04:00 comments1023
Поділіться публікацією:

Після того, як ви перехворіли на коронавірусну інфекцію, доведеться відмовитися на час від деяких звичних занять. Про це розповів лікар Тарас Жиравецький в інтерв'ю ТСН.

Від чого варто утриматися тим, хто перехворів на коронавірус: поради лікаря

Фото з відкритих джерел

Так, лікар не рекомендує тим, хто перехворів на коронавірус, займатися моржуванням. Навантаження з контрастами може бути небезпечне й у випадку з сауною. Крім того, доведеться відкласти і спорт — мінімум на місяць.

"Було багато випадків, коли пацієнти після перенесеного коронавірусу відновлювали спорт і, на жаль, їх стан погіршувався: піднімалася температура, з'являлася задишка, втома, — розповідає Жиравецький. — Цього не потрібно робити. Потрібно дати організму просто відновитися. Він розумний, спокійно сам відновлюється приблизно через місяць".

А ось вітаміни в період відновлення можуть бути корисними. Лікар рекомендує дотримуватися нормального харчування, більше відпочивати і спати.

"Якщо є підвищення показники печінкових проб, тоді лікар призначає гепатопротектори. Також корелюються ниркові проби: якщо високий або низький рівень сечової кислоти. Алкоголь потрібно виключити на час так само, щоб не навантажувати організм", — зазначив експерт.

Найголовніше, наголошує лікар, виключити велике фізичне навантаження. Крім того, Жиравецький радить пацієнтам від 35 років робити коагулограмму — аналіз на згортання крові. У разі ризику лікар рекомендує приймати препарати для розрідження крові — антикоагулянти. Зазвичай такі ліки призначаються пацієнтам, які перенесли сильне ураження легень.

Як повідомлялося раніше, лікар Євген Комаровський озвучив несподіваний лайфхак у боротьбі з коронавірусом. Виявляється, поза для сну — дуже важлива для пацієнтів з COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини