Головна Новини Здоров'я наше тіло Комаровський озвучив несподіваний лайфхак у боротьбі з коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

Комаровський озвучив несподіваний лайфхак у боротьбі з коронавірусом

Доктор Комаровський розповів, як потрібно спати при коронавірусі

4 грудня 2020, 04:45 comments1046
Поділіться публікацією:








Як виявилося, сон на животі важливий при коронавірусі та може полегшити важкий стан пацієнта. Про це заявив доктор Євген Комаровський у відео, опублікованому на його каналі в Youtube.

Комаровський озвучив несподіваний лайфхак у боротьбі з коронавірусом

Фото з відкритих джерел

Як заявив лікар, коли у людини коронавірусна інфекція протікає у важкій формі, то один з найефективніших методів активізації повітрообміну в легких — положення сну на животі.

"Вірус вражає задні відділи легенів, — пояснює Комаровський. — І коли людина лежить на животі, то в цих відділах, які найбільш запалені, активізується повітрообмін — і це значно покращує стан людини".

Робити так Комаровський радить як при важкій формі коронавірусу, так і при середній тяжкості перебігу інфекції. Лікар рекомендує лежати на животі при будь-яких ураженнях легень, виявлених комп'ютерною томографією, а також задишці.

Тим, кому складно спати в такій позі через великий живіт, Комаровський радить провернути один маневр. Справа в тому, що всі пружинні ортопедичні матраци, як правило, мають блискавку: потрібно розстебнути її та витягнути з матраца кожну другу пружину, щоб в області живота не було пружин.


Як раніше повідомлялося, вчені відзначають специфічний вплив коронавірусної хвороби на психіку людини. Лікар повідомив, що вчені розділилися на два табори в оцінці впливу коронавірусу на емоційний стан людини.

Також ми писали, що інфекціоніст озвучив прогноз щодо ситуації з коронавірусом в Україні. Лікар розповів, скільки ще хвиль коронавірусу нам доведеться пройти і коли ця хвороба нарешті перестане призводити до великої кількості смертей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини