Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені знайшли причину прогресування розсіяного склерозу
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли причину прогресування розсіяного склерозу

На Землі від цієї хвороби страждає більше 2,3 мільйона людей

30 жовтня 2020, 21:34
Поділіться публікацією:

Фахівцям з Каролінського інституту в Швеції вдалося дізнатися, які чинники сприяють розвитку розсіяного склерозу. Відомо, що від цього аутоімунного захворювання страждає безліч людей у всьому світі, передає видання lenta.

Вчені знайшли причину прогресування розсіяного склерозу

Вчені знайшли причину прогресування розсіяного склерозу. Фото: unsplash

Вчені розповідають, що дане захворювання важко лікувати, тому що уражається вся нервова система. Але нове наукове дослідження показало, що у людей з прогресуючою формою розсіяного склерозу стан загострюється при зниженій активності гена ATG7. Цей білок допомагає руйнувати пошкоджені оболонки нейронів. Прогрес в лікуванні можливий, але після 10-20 років після діагностування цієї хвороби стан може різко погіршитися. І на даний момент ще не придумали ліки, які допоможуть уникнути негативних наслідків. Тому новий встановлений факт є вкрай важливим, тому що допоможе вивчити цю проблему більш глибоко.

Розсіяний склероз є дуже небезпечним захворюванням, тому що клітини імунної системи людини починають "нападати" на оболонку нервових волокон. Спочатку німіють кінцівки, а після може наступити сліпота, параліч або навіть летальний результат.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, скільки кисню необхідно для мозку. Дослідники з'ясували, що встановити точний обсяг кисню досить важко. Поки це не вдалося зробити нікому. Проте, вони змогли продемонструвати, що при оптимальній роботі головного мозку, приблизно половина кисню витрачається на нервові клітини. А друга частина — на інші тканини мозку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини