Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені заявили, що температура людського тіла поступово знижується
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені заявили, що температура людського тіла поступово знижується

За 200 років температура людини істотно знизилася

29 жовтня 2020, 18:46 comments1428
Поділіться публікацією:

Експерти заявили про те, що за останні 200 років температура тіла значно знизилася. Так, якщо раніше нормою вважалася відмітка 37, то зараз вона опустилася до 36,4, передає видання korrespondent.

Вчені заявили, що температура людського тіла поступово знижується

Температура людського тіла поступово знижується. Фото: unsplash

Цей факт вдалося встановити вченим з Каліфорнійського університету в Санта-Барбарі, які дізналися, що температура почала поступово падати в популяціях по всьому світу. Вони поки не знайшли точної відповіді на питання, чому так відбувається.

Німецький лікар Карл Вундерліх близько 200 років тому з'ясував, що нормальною температурою тіла є 37 ° C. Але в сучасному світі цей показник став трохи іншим.

Відомо, що Великобританії 3 роки тому середня температура тіла здорової людини була 36,6 ° C, а в 2019 році в каліфорнійському місті Пало-Альто вона опустилася до 36,4 ° C.

Щоб з'ясувати причини цього, фахівці тривалий період часу спостерігали за народністю цімане в Болівії. Як з'ясувалося, щороку температура людського тіла знижувалася на 0.05 ° C. Вчені припускають, що це могло статися через те, що у людей набагато рідше стали з'являтися хронічні запальні процеси, які підвищують температуру. Але вони додали, що температура знизилася і у абсолютно здорових людей, тому важко знайти тільки одну універсальну причину зниження температури.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини