Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені заявили, що надмірна гігієна шкодить здоров'ю
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені заявили, що надмірна гігієна шкодить здоров'ю

Дерматолог Нік Лоуе заявив, що щоденне прийняття душу або ванни може згубно вплинути на здоров'я

27 квітня 2021, 20:15
Поділіться публікацією:

Кожна людина повинна стежити за особистою гігієною, а значить тримати своє тіло та одяг у чистоті. Але наскільки часто це потрібно робити — питання індивідуальне.

Вчені заявили, що надмірна гігієна шкодить здоров'ю

Чому не можна митися щодня (фото з відкритих джерел)

Сучасні дерматологи кажуть, що надмірна гігієна може навіть завдавати більше шкоди, аніж користі.

Лікар Нік Лоуе зазначив, що необов'язково приймати щодня водні процедури з використанням різних гелів і сучасних губок, оскільки людина змиває з себе шар, який захищає шкіру від проникнення шкідливих мікроорганізмів.

Дослідник спостерігав за шкірою пацієнтів в одній із лондонських лікарень і довів, що гаряча вода з милом, якщо користуватися ними регулярно, знімають природний захист шкіри, призводять до її висушування, тріщин і виникнення інфекцій.

Дерматолог також попередив про небезпеку воронок для душу. За його словами, вони є розсадником бактерій і мікробів, які можуть нашкодити здоров'ю, причому не лише через шкірні покриви.

Такої думки дотримується й інший експерт — Норман Пейс, який під час дослідження довів, що воронки для душу можуть містити аеробні бактерії. Коли вони наповнюються водою, ці мікроорганізми виштовхуються назовні та потрапляють в організм.

Звичайно ж, усе індивідуально, адже якщо у людини є алергічна реакція, то їй потрібен особливий догляд за шкірою і часті водні процедури.

Нагадаємо, американські дослідники заявили, що є частина тіла, яку мити не рекомендується, щоб себе не травмувати. І це — вуха. Їх неправильна чистка може призвести до серйозних проблем і травматизму.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чи шкідливо мити голову кожного дня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

den

27 квітня 2021, 22:03

Скоро лето - приведи свое тело в порядок! Подкачаться и похудеть теперь возможно без диет и спорта, притом быстро и недорого. Реально рабочая штука и подходит даже самим ленивым, вот почитай мой опыт --- http://bit.do/lblog


Новини