Головна Новини Здоров'я наше тіло Експерти назвали частину тіла, яку не потрібно мити
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти назвали частину тіла, яку не потрібно мити

Експерти назвали частину тіла, яку не бажано мити, оскільки вона самостійно очищується

8 квітня 2021, 22:45 comments1068
Поділіться публікацією:

Ви будете здивовані, але виявляється є частина тіла, яку експерти не рекомендують мити, щоб себе не травмувати. І це — вуха.

Експерти назвали частину тіла, яку не потрібно мити

Яку частину тіла мити не рекомендується (фото з відкритих джерел)

Американські дослідники опублікували в журналі дані, які свідчать про те, що неправильна чистка вух може привести до серйозних проблем і травматизму. Лікар Кріс Джатая каже, що наші вуха вміють самоочищатися. Дрібні волоски з вушного проходу самостійно виштовхують вушну сірку, тому не обов'язково використовувати ватяну паличку, тому що вона може пошкодити барабанну перетинку, а можна заштовхнути вушну сірку ще глибше. Те ж стосується пальців, які ми використовуємо, щоб помити вуха під час прийому душу.

Дослідники проаналізували дані понад 263 тисяч дітей, у яких були травми барабанної перетинки, отит, інфекції й закупорка вушної сірки. І в 73% випадках це було пов'язано з неправильним використанням ватної палички та чищенням вух.

Лікар каже, що вуха досить легко сполоснути водою або ж використовувати ватяний тампон, щоб прибрати бруд і сірку зверху, а всередину вуха лізти ні пальцями, ні сторонніми предметами не рекомендується.

Нагадаємо, що волосся потребує регулярного і своєчасного догляду, тоді воно буде гарним, м'яким та шовковистим. Американський дерматолог розповіла, як часто потрібно мити волосся, щоб воно не втрачало свій блиск і структуру.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікарі назвали речі, після взаємодії з якими, обов'язково потрібно мити руки. Така проста гігієнічна процедура запобіжить розвитку хвороботворних бактерій. І першими в списку "найбрудніших" речей виявилися гроші.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини