Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені з'ясували, як зупинити випадіння волосся
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, як зупинити випадіння волосся

Автори роботи провели досліди на гризунах, щоб знайти причину випадіння волосся

21 жовтня 2020, 17:51
Поділіться публікацією:

Доцент університету Хельсінкі Сара Вікстрьом разом зі своїми колегами знайшла біологічний механізм, який допоможе запобігти випаданню волосся. Результати проведеної роботи вчені опублікували у виданні Cell Metabolism journal, передає lenta.

Вчені з'ясували, як зупинити випадіння волосся

Як зупинити випадіння волосся. Фото: unsplash

Так, фахівцям вдалося дізнатися, що стовбурові клітини волосяних фолікулів, які відповідають за процес росту волосся, можуть продовжувати їхнє життя, завдяки активації різних метаболічних станів. Спочатку вони провели не один експеримент на гризунах, перш ніж встановили, що головну роль в цьому процесі відіграє білкова структура під назвою Rictor.

Сара Вікстрьом розповідає, що вся справа в ідентифікованих стовбурових клітинах, які дозволяють детально вивчити регенеративні механізми. І якщо вийде зупинити порушення цих механізмів, то таким чином можна зупинити процес випадіння волосся.

Фахівці прийшли до висновку, що нестача білка Rictor, який є ключовим у перемиканні метаболічних станів стовбурових клітин, може призвести до облисіння. А якщо ж подбати про правильну роботу цього білка, то волосяні фолікули будуть максимально довго зберігати свою функціональність.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про кращий природний засоб від випадіння волосся.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини