Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені з'ясували, чому в хворих на COVID-19 з'являються тромби
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, чому в хворих на COVID-19 з'являються тромби

Дослідники з'ясували причини виникнення тромбозу у хворих на коронавірус

16 червня 2021, 14:49
Поділіться публікацією:

Вчені з  Університету медицини і медичних наук RCSI провели відповідні дослідження і встановили чому тромбоз є причиною смерті людей, хворих на коронавірус, інформує MedicalXpress.  Дослідження медиків з’явилось  в науковому журналі Journal of Thrombosis and Haemostasis.  Науковці вже проаналізували попередні дані стосовно того, що згустки в крові є частою причиною смерті пацієнтів з COVID-19. 

Вчені з'ясували, чому в хворих на COVID-19 з'являються тромби

Тромбоз у хворих на коронавірус (фото із відкритих джерел)

Щоб зрозуміти цю ситуацію чому саме в носіїв коронавірусної інфекції утворюються тромби, представники Університету медицини та медичних наук працювали зі зразками крові, які взяли у пацієнтів з коронавірусом,  що  лежали у відділенні інтенсивної терапії лікарні Бомонт в Дубліні.

За словами представників медичної наукової спільноти, вся причина в  тому, що серйозно порушений баланс між молекулою, що спричиняє згортання, яку називають фактором фон Віллебранда (VWF), і її білком-регулятором ADAMTS13. Від цього найбільше потерпають хворі з важкою формою COVID-19.

Далі вчені встановили, що у порівнянні з контрольними групами у крові пацієнтів з COVID-19 були вищі рівні молекул VWF, що сприяють згортанню, і більш низькі рівні ADAMTS13, що перешкоджають згортанню крові. Крім того, дослідники визначили інші зміни в білках, які викликали зниження ADAMTS13.

За словами доктора Джеймі О'Салліван, автора-кореспондента дослідження і викладача Королівського коледжу хірургів в Ірландії, ця робота  сприятиме тому, аби "швидше зрозуміти механізми, які спричиняють серйозні тромби у пацієнтів з COVID-19, що має вирішальне значення для розробки більш ефективних методів лікування". 

Важливо, що науковець наполягає на необхідності нових додаткових досліджень, які проведуть надалі його колеги.  Це допоможе  з’ясувати найбільш ефективний метод  розв"язання цієї важливої для людства проблеми.

Нагадаємо, що сайт "Коментарі" інформував про те, що у МОЗ розповіли, чи можна вагітним вакцинуватися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини