Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені назвали спосіб уникнути зараження коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали спосіб уникнути зараження коронавірусом

Фахівці порекомендували використовувати зволожувач повітря

28 грудня 2020, 17:25
Поділіться публікацією:

За офіційними даними, в світі вже зафіксовано 81 мільйон випадок зараження коронавірусом. Тому багато вчених з усього світу щосили намагаються запобігти поширенню захворювання і вберегти людей від його згубних наслідків. Вчені з політехнічного університету Вірджинії назвали спосіб, який допоможе уникнути ризику зараження коронавірусом. Фахівці порекомендували використовувати зволожувач повітря.

Вчені назвали спосіб уникнути зараження коронавірусом

ФОТО: З відкритих джерел

На думку експертів, варто зволожувати повітря на рівні вище 40 відсотків, але не вище 60 в зимовий період. Вчені стверджують, що при створенні таких умов, вірус може загинути, а слизова оболонка органів дихання людини буде працювати краще, ніж при сухому повітрі.

Дослідник Аджіт Ахлават, а також його колеги продемонстрували, що ймовірність передачі коронавірусної інфекції у вологому приміщенні набагато нижче, ніж в приміщенні з сухим повітрям. Експерти пов'язують це з тим, що вірусні частинки за невеликої зволоженості залишаються в повітрі і можуть довше зберігати здатність до зараження. У вологому повітрі ліпідна оболонка коронавірусної інфекції піддається руйнуванню швидше.

Вчені також зазначили, що підтримувати надмірну вологість приміщення не варто, адже це сприяє утворенню цвілі, яка тягне за собою ризик астми та інших алергічних реакцій.

Нагадаємо, що раніше фахівці, що працюють в організації Blood Pressure UK оприлюднили несподівану ознаку наявності серцево-судинних захворювань у людини. На думку експертів, набряк щиколоток може вказувати на підвищення кров'яного тиску, яке в свою чергу згубно впливає на кровоносні судини, викликаючи зайве навантаження.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Оля

29 грудня 2020, 16:17

https://kishechnik.guru/ берегите свой иммунитет!!


Новини