Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені назвали спецію, яка покращує пам'ять
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали спецію, яка покращує пам'ять

Вчений Марк Мосс разом зі своєю командою довів, що ефірні олії розмарину здатні поліпшити пам'ять

28 квітня 2021, 08:25 comments1052
Поділіться публікацією:

Розмарин — відома і цінна трав'яна пряність, яку часто додають в м'ясні та рибні страви, а також закуски й супи. Але мало хто знає, що вона володіє цінними корисними властивостями, зокрема покращує когнітивні функції.

Вчені назвали спецію, яка покращує пам'ять

Яка спеція допомагає поліпшити пам'ять (фото з відкритих джерел)

Команда дослідників на чолі з Марком Моссом перевірила, як ефірні олії розмарину впливають на роботу людського мозку. В ході експерименту вони з'ясували, що у людей, які періодично вдихали аромат прянощі, покращилася пам'ять. Це продемонстрували результати тестування, яке проходили добровольці експерименту.

Друге дослідження також показало, що розмарин сприяє поліпшенню цієї когнітивної функції. Стан людей з хворобою Альцгеймера (найбільш поширений тип деменції, — прим. авт.) і старечого недоумства значно покращився від процедури вдихання аромату цієї спеції.

Експерти також відзначають, що розмарин має здатність зменшувати вираженість запальних процесів, больових відчуттів, стимулює кровообіг і зміцнює імунну систему. Також пряність допомагає очищати організм від шлаків та токсинів, запобігаючи його передчасному старінню.

Нагадаємо, що багато спеції широко використовуються не тільки в кулінарії, але і в медичних цілях. Експерти виділили серед них три основні, які мають протизапальний ефект і можуть в деяких випадках замінити лікарські препарати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що певні продукти, включаючи деякі трави та спеції, містять фітохімічні речовини, які можуть впливати на наш організм, допомагаючи боротися з раком. Дізнайтеся в нашому матеріалі про п'ять трав і спецій, які містять ці речовини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини