Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
Майже всі звикли звинувачувати стреси, перенавантаження та втому в появі головного болю. Однак, мало хто знає, що мігрень може з'являтися у зв'язку з неправильним харчуванням, зокрема через вживання деяких продуктів.
Фото: 24 Канал
В результаті дослідження причин виникнення болю в голові, вчені з Центрального госпіталю Іспанії повідомили, що проблема полягає в гістаміні — аміні, який регулює безліч біологічних процесів. Речовина, потрапляючи в кров, не розщіплюється, а навпаки накопичується, що в підсумку і призводить до мігрені. Найбільше гістаміну міститься в блакитних сирах, вині, авокадо, апельсинах і ковбасах.
Вчені також впевнені, що відмова від вживання йогуртів, квашеної капусти, сухофруктів і баклажанів теж зменшить ризик появи головного болю. До цього списку також потрапили бобові й цитрусові. Також експерти підкреслили, що якщо ви не хочете спровокувати мігрень, вам варто перестати вживати напої з харчовими барвниками.
Раніше "Коментарі" розповідали про топ продуктів , які потрібно додати до свого раціону в листопаді.
Новини