Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені назвали напій, який може знизити ризик захворювання коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали напій, який може знизити ризик захворювання коронавірусом

У той же час, як вважають експерти, вплив кави на організм потрібно вивчати далі

17 липня 2021, 20:36
Поділіться публікацією:

Американські вчені з наукового інституту провели низку досліджень і прийшли до висновку, що регулярне споживання кави здатне знизити ймовірність захворіти на коронавірус. Крім того, є припущення, що у літніх людей, які часто вживають каву, ризик хворіти на коронавірус, нижче на 10%.

Вчені назвали напій, який може знизити ризик захворювання коронавірусом

Кава (фото з відкритих джерел)

Американські вчені припустили, що в каві містяться корисні для здоров'я рослинні хімічні речовини, які можуть активувати імунну систему.

"Споживання кави позитивно корелює з запальними біомаркерами, такими як CRP, інтерлейкін-6 (IL-6) і фактор некрозу пухлини I (TNF-I), які також пов'язані з тяжкістю захворювання і смертності від коронавірусу", — йдеться в статті.

Водночас, як вважають експерти, вплив кави на організм потрібно вивчати далі.

"Отримані результати підтверджують гіпотезу про те, що їжа може впливати на окремі аспекти імунної системи, отже, на сприйнятливість до COVID-19. Заохочення дотримання певних харчових звичок може бути додатковим інструментом існуючими рекомендаціями щодо захисту від COVID-19", — додали вчені.

Вчені назвали напій, який може знизити ризик захворювання коронавірусом - фото 2

Уточнюється, що дослідження проводилося на аналізі даних понад 40 000 осіб. Важливо! Цей текст — результат творчих досліджень автора, який може не мати медичної освіти або наукового ступеня. Роботу не перевіряли фахівцями з точки зору медичної точності та об'єктивності.

Нагадаємо, кофе — смачний і популярний напій, який надає бадьорості, сил і енергії. Але у нього теж є термін придатності. Як зрозуміти, що кава зіпсувалась і чи можна його вживати? Експерти відзначили, що зернова кава втрачає свої смакові і корисні якості поступово, багато що залежить від ступеня обсмаження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини