Головна Новини Здоров'я наше тіло В Україні очікується новий спалах коронавірусу: названо дату
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні очікується новий спалах коронавірусу: названо дату

У Міністерстві охорони здоров'я України припускають, що незабаром в країні розпочнеться пік захворюваності на COVID-19.

9 листопада 2022, 16:57
Поділіться публікацією:

За останніми оприлюдненими даними, МОЗ України очікує на черговий сплеск захворюваності на коронавірусну інфекцію серед населення. За попередньою інформацією, пік відбудеться на початку 2023 року, а точніше — у січні.

В Україні очікується новий спалах коронавірусу: названо дату

Коронавірус/Фото: з відкритих джерел

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці нардеп та голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я Михайло Радуцький. Чиновник закликав українців обов'язково вакцинуватися від COVID-19 та не ігнорувати статистику.

Так, за його словами, 85% смертей від COVID-19 за минулий тиждень – це люди віком від 60 років.

"Старі люди перебувають у групі ризику через ймовірність тяжкого перебігу хвороби або смерті внаслідок неї. Статистика від профільного міністерства показує, що рівень вакцинації у цій віковій категорії є досить низьким", зазначає Радуцький.

За даними МОЗ України, за час кампанії з вакцинації було щеплено понад 8 млн людей похилого віку. У категорії 60-69 років вакциновано 50%, 70-79 років – 33%, старше 80 років – лише 19%.

Йдеться про початковий курс вакцинації. Якщо ж рахувати з бустерними дозами, то показники будуть ще нижчими. Невакциновані люди похилого віку мають величезний ризик при захворюванні COVID-19.

"За останніми даними МОЗ очікує пік нової хвилі коронаврусної хвороби в січні. Доступні для безкоштовного щеплення три вакцини — CoronaVac, Comirnaty (Pfizer) і Janssen (Johnson & Johnson). людина, що на 25% менше передостанньої, тому закликаю всіх українців, особливо з груп ризику, вакцинуватися від COVID-19 та захистити себе від тяжкого перебігу хвороби.В умовах війни – це необхідність. яке може знадобитися пораненому військовому чи цивільному, який постраждав внаслідок бойових дій", резюмував Радуцький.

Раніше "Коментарі писали" про те, що крихітні магнітні роботи зможуть винищувати рак. З новим набором магнітних роботів, які здатні буквально знаходити та "вбивати" рак, вчені зможуть отримати новий метод боротьби з цим надскладним захворюванням.

                                                                               



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини