Головна Новини Здоров'я наше тіло У МОЗ назвали спільні симптоми СOVID-19 та грипу
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ назвали спільні симптоми СOVID-19 та грипу

У відомстві також пояснили, що відрізняє грип та коронавірусне захворювання

17 січня 2022, 16:38
Поділіться публікацією:

Грип та коронавірусна інфекція мають як багато спільного, так і відмінного. Визначити, на що саме хвора людина, можна лише за допомогою тестування. Про це повідомляє прес-служба МОЗ на сторінці у Facebook.

У МОЗ назвали спільні симптоми СOVID-19 та грипу

У МОЗ назвали спільні симптоми у СOVID-19 та грипу - фото з відкритих джерел

Грип та коронавірус – респіраторні захворювання, які можуть передаватися від людини до людини. Крім того, захворювання можуть проходити як безсимптомно, так і мати тяжкі наслідки, аж до летальних.

У Міністерстві охорони здоров'я також назвали симптоми, які характерні і для грипу, і для COVID-19. Це: підвищена температура тіла, лихоманка, кашель, нежить і закладеність носа, задишка, біль у горлі, м'язах, головний біль, швидка стомлюваність та розлади шлунково-кишкового тракту. Втрата нюху та смаку також можна зустрічати під час обох захворювань, але частіше під час коронавірусу.

У МОЗ назвали спільні симптоми СOVID-19 та грипу - фото 2

У МОЗ також пояснили, що відрізняє грип і коронавірусне захворювання. В першу чергу, COVID-19 здатний викликати серйозніші наслідки для здоров'я людини і він поширюється швидше за грип.

Діагноз під час коронавірусу встановлюється лише за результатами тестування, а саме захворювання триватиме довше. Дві хвороби мають різні причини виникнення. 

У Міністерстві охорони здоров'я нагадали, що вакцинація проти коронавірусу не зможе захистити від грипу, як щеплення від грипу не захищає від COVID-19. При цьому щепитичя від обох хвороб можна одночасно, але в різні руки.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що Комаровський розповів, за яких симптомів ГРВІ потрібно обов'язково звертатися до лікаря.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини