Головна Новини Здоров'я наше тіло У лікуванні яких захворювань допоможуть пробіотики
commentss НОВИНИ Всі новини

У лікуванні яких захворювань допоможуть пробіотики

Вчені з'ясували, що пробіотики здатні допомогти в лікуванні запальних захворювань кишківника

15 травня 2021, 00:10
Поділіться публікацією:

Пробіотики — це корисні бактерії, які живуть в кишківнику і підтримують в ньому нормальну мікрофлору. Але за словами дослідників, вони також допомагають в лікуванні деяких запальних процесів.

У лікуванні яких захворювань допоможуть пробіотики

у лікуванні яких захворювань допоможуть пробіотики (фото з відкритих джерел)

Вчені провели експеримент на лабораторних гризунах і з'ясували, що певний штам "дружніх" бактерій, а саме Lactobacillus acidophilus здатні відновити цілісність стінок кишківника, тобто зміцнюють його бар'єр. Автори дослідження вивчили понад 20 різних видів пробіотиків і підтвердили, що вищезгаданий штам знижує запальний процес в товстій кишці й сприяє загоєнню коліту.

Експерти відзначили, що штам Lactobacillus acidophilus можна застосовувати для лікування деяких захворювань, які пов'язані з хронічними запаленнями шлунково-кишкового тракту. Але потрібні додаткові дослідження на цю тему.

Пробіотики застосовують при розладах травлення, які можуть бути й не пов'язані з прийомом антибіотиків. Ці препарати допомагають придушити зростання патогенної мікрофлори, відновити баланс бактерій в кишківнику.

Нагадаємо, що пробіотики дуже потрібні нашому організму, тому що зміцнюють імунітет, покращують роботу травної системи, а також перешкоджають розвитку багатьох захворювань. Є багато препаратів, які містять ці бактерії, але поповнити їх запас можна і за допомогою звичайних продуктів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що шлунково-кишковий тракт людини населяють сотні трильйонів мікробів, і вони необхідні для підтримки здоров'я не тільки кишківника, але і роботи всього організму. Дослідники говорять, що від стану цього органу залежить не тільки фізичне, а й емоційне самопочуття людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини