Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому здоров'я кишківника критично важливе для організму
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому здоров'я кишківника критично важливе для організму

Кишківник відіграє важливу роль у підтримці загального здоров'я

30 березня 2021, 09:35
Поділіться публікацією:

Шлунково-кишковий тракт людини населяють сотні трильйонів мікробів, і вони необхідні для підтримки здоров'я не тільки кишківника, але і роботи всього організму. Дослідники говорять, що від стану цього органу залежить не тільки фізичне, а й емоційне самопочуття людини.

Чому здоров'я кишківника критично важливе для організму

Чому здоров'я кишківника важливо для організму (фото з відкритих джерел)

Експерти назвали три фізичних проявів кишкової мікрофлори:

Жирові відкладення

Бактерії, які живуть в кишківнику, контролюють реакцію організму на вуглеводи, перетворюючи їх в жир або в енергію. Якщо хочете, щоб жирових відкладень було менше, потрібно зробити так, щоб "хороші" бактерії в кишківнику переважали над "поганими". Адже при порушеннях мікрофлори їжа неправильно засвоюється і не повністю розщеплюється, в результаті з'являється зайва вага. Щоб цього не сталося, збагачуйте раціон різноманітною рослинною їжею.

Запалення

Викликати проблеми зі шлунково-кишковим трактом, а також запалення і зміну складу бактерій може "дірявий кишківник" (синдром підвищеної кишкової проникності). Це захворювання, при якому бактерії й частинки перевареної їжі потрапляють в кров через "діряві" кишки. У таких випадках, організм активізує імунну відповідь, здатну викликати запалення. Щоб уникнути цієї проблеми, потрібно поліпшити свій раціон, додавши в нього пробіотики, які збільшують кількість "хороших" бактерій.

Робота мозку і психічне здоров'я

Дослідники заявляють про те, що стрес і нервове напруження може серйозно відбитися на роботі кишківника, адже не просто так його називають "другим мозком". При постійному стресі може спостерігатися здуття та інші розлади травлення, так що потрібно берегти та зміцнювати своє психічне здоров'я.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як відновити кишківник після антибіотиків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини