Головна Новини Здоров'я наше тіло Тотальна заборона паління: перша в світі країна запровадила жорсткий закон
commentss НОВИНИ Всі новини

Тотальна заборона паління: перша в світі країна запровадила жорсткий закон

У зв'язку з проблемою впливу нікотину на організм людини багато країн світу прагнуть впроваджувати жорсткі закони, які скорочували б відсоток курців серед населення.

14 грудня 2022, 03:35
Поділіться публікацією:

Ні для кого не секрет, що куріння є однією з найбільш згубних звичок у сучасному світі, тому що саме куріння завдає шкоди практично всім системам органів людини.

Тотальна заборона паління: перша в світі країна запровадила жорсткий закон

Шкідливість куріння/ Фото з відкритих джерел

Куріння збільшує ризик виникнення ішемічної хвороби серця та гіпертонії у 4-6 разів, а раку легень – у 10. Курці в 5-8 разів частіше вмирають від серцево-судинних захворювань і живуть в середньому на 8-10 років менше, ніж люди, що не палять.

Однак навіть найстрашніші цифри, невблаганна статистика та проекти боротьби з курінням не здатні призвести до того, щоб люди поголовно відмовилися від нікотинової залежності.

У зв'язку з цим, влада Нової Зеландії вирішила діяти рішуче та радикально — вона оголосила про прийняття першого у світі резонансного закону, згідно з яким будь-якому місцевому громадянину, що народився з 1 січня 2009 року, не буде дозволено купувати цигарки протягом усього його життя, навіть коли він стане повнолітнім згідно із законом.

Таким чином у країні боротимуться з поширенням куріння серед майбутніх поколінь, що справді є унікальною практикою.

"Тисячі людей проживуть більш довге та здорове життя, а система охорони здоров'я стане кращою, заощадивши 5 мільярдів доларів, тому що їм не доведеться лікувати пов'язані з курінням хвороби, такі як багато видів раку, серцеві напади, інсульти та інші захворювання. Протягом десятиліть ми дозволяли тютюновим компаніям зберігати свою частку на ринку, роблячи їх смертоносний продукт дедалі більше викликаючим звикання. Це огидно та дивно", — заявила міністр охорони здоров'я Нової Зеландії Айша Верралл.

Раніше "Коментарі" писали про те, як очистити легені від нікотину: фахівці поділилися дієвими порадами. Для покращення самопочуття недостатньо буде просто кинути палити. Вам необхідно самостійно допомогти своєму організму відновитись.

Читайте також: Як зробити салат "Олів'є" ще здоровішим і смачнішим: рецепт. Багато хто з нас не уявляє новорічних свят без салатів, а точніше – без салату олів'є.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини