Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Жіноча молодість та краса зумовлена генетикою, однак велику роль відіграють і щодення звички та харчування. Продукти, які вживають щодня та не вважають їх надто шкідливими, можуть негативно вплинути на стан організму — пришвидшувати біологічне старіння, впливати на стан шкіри, гормональний баланс та загальне самопочуття. Які продукти варто виключити з раціону, щоб зберегти молодість та красу, розповідаємо детальніше.
Молодість. Ілюстративне фото
Продукти, які містять трансжири та продукти глікації (AGEs), такі як картопля фрі, чипси, руйнують колаген і еластин. З часом це негативно впливає на шкіру — пружність втрачається, з'являються зморшки та запалення. До того ж смажена їжа призводить до появи окислювального стресу, що, своєю чергою, пришвидшує клітинне старіння.
Порушити структуру шкіри може надмірне споживання цукру, адже він викликає глікацію білків. Надмірне споживання цукру також є причиною появи хронічного запалення, що називають основою багатьох вікових захворювань. Спеціалісти радять відмовитися від вживання солодких напоїв, печива, тортів. Кращий варіант — фрукти або темний шоколад.
До хронічного запалення та порушень обміну речовин призводять нітрати, натрій та консерванти, що містяться у сосисках, беконі, ковбасах. Надмірне вживання цих продуктів також призводить до деградації колагену, що негативно впливає на шкіру та суглоби.
Вживання простих вуглеводів з високим глікемічним індексом призводить до різких коливань рівня глюкози в крові. Це сприяє глікації та втраті еластичності шкіри. Також ці продукти можуть бути причиною запалення та порушення гормонального балансу.
Кортизол — гормон стресу — руйнує клітини та пришвидшує старіння. Його рівень підвищує регулярне вживання алкоголю. До того ж алкоголь зневоднює організм, а це спричиняє сухість шкіри та появу зморшок.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, які продукти допоможуть зберегти молодість шкіри.