Головна Новини Здоров'я наше тіло ТОП продуктів, що підвищують гемоглобін
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП продуктів, що підвищують гемоглобін

Потрібно включити до раціону більше м'ясних продуктів та овочів

26 січня 2022, 17:30
Поділіться публікацією:

Гемоглобіном називають білок, який утворюється в еритроцитах. У його складі міститься дуже багато заліза, яке потрібне організму для забезпечення правильного обміну речовин. Помітити низький рівень гемоглобіну (анемію) не так уже й складно — у людини спостерігається головний біль, безсоння, поганий апетит, швидка стомлюваність. За низького гемоглобіну необхідно піднімати рівень заліза в організмі. Видання Gazeta.юа розповідає, за допомогою яких продуктів це можна зробити.

ТОП продуктів, що підвищують гемоглобін

Яловичина - фото з відкритих джерел

Зазначається, що у разі низького гемоглобіну потрібно включити до раціону більше м'ясних продуктів та овочів. Засвоєнню заліза з м'яса та риби сприяє вітамін С, тому також рекомендується вживати фрукти.

М'ясо (яловичина, телятина, свинина). Яловичина у цьому списку – на першому місці за вмістом заліза. Раніше у рекомендаціях була печінка, проте вона вважається "фільтром" організму, тому фахівці не радять включати її до раціону за анемії.

Буряк. Вживання буряка за низького гемоглобіну необхідно продовжувати не менше трьох місяців. На день можна з'їдати близько 100-150 г вареного овоча або випивати 30 г соку.

Журавлина та гранат. Вживання цих продуктів також має бути тривалим – близько трьох місяців. При цьому на день можна пити до 150 грамів гранатового соку. З журавлини під час анемії корисні узвари чи компоти.

Овочі та зелень. Сприяють найкращій засвоюваності заліза в організмі. Краще віддавати перевагу помідорам, цибулі, гарбузу, зеленим овочам і петрушці.

Яблука. Для кращого ефекту на день рекомендується їсти по п'ять-шість плодів червоних сортів.

Горіхи. За анемії також корисним буде жменя волоських горіхів – 100 грамів, які розділити до чотирьох прийомів на день.

Раніше "Коментарі" писали про продукти, які знижують гемоглобін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини