Головна Новини Здоров'я наше тіло Топ 7 фактів про Хрещення
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ 7 фактів про Хрещення

Хрещення Господнє - одне з найбільш значущих в церковному календарі

19 січня 2021, 10:15
Поділіться публікацією:

Перше освячення води проводиться напередодні церковного свята — у Водохресний Святвечір, 18 січня. Друге — у сам день свята.

Топ 7 фактів про Хрещення

Дівчина в ополонці (фото з відкритих джерел)

1. Перша згадка про нього можна знайти в III столітті у християнського богослова Климента Олександрійського.

2. Христос був хрещений в Йордані Іоанном Предтечею. Потім він підніс молитву, під час якої народу вперше з'явилася Свята Трійця.

3. Ті, хто постує, традиційно напередодні Водохреща готували кутю — пшеничну страву з родзинками на меду. Звідси й назва Водохрещенського передодня — Святвечір

4. Агіасма — водохресна вода — використовується віруючими весь рік. Вважається, що вона має цілющі властивості.

5. Християни вважають, що навіть крапля святої води здатна передати свої якості воді неосвяченій, тому якщо агіасма закінчується, її розбавляють звичайною водою.

6. У католицьких костелах освячується також крейда і ладан 7. Занурення в купелі — не обов'язковий атрибут свята. Немічним і дітям рекомендується просто вмиватися святою водою.

Нагадаємо, всупереч тому, що більшість людей вважають, що купання на Хрещення Господнє є не тільки безпечним для здоров'я, а ще й допомагає зміцнити імунітет, слід пам'ятати, що це не зовсім так. У Центрі громадського здоров'я України розповіли, чи дійсно одноразове купання на Водохреща може зміцнити організм. В організації зазначили, що купання в холодній воді може бути корисним для здоров'я, лише в тому випадку, якщо загартовуватися регулярно. Однак в Центрі зазначили, що якщо вже ви зважилися скупатися в крижаній воді, то коштувати дотримуватися кількох порад, які зменшать ризик завдати шкоди здоров'ю. У Центрі громадського здоров'я радять: знайти спеціально обладнані місця для купання з перевіреним дном; обов'язково зробити невелику зарядку перед заходом у холодну воду.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://tsn.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини