Головна Новини Здоров'я наше тіло Те, чого ви не знали про сон: п'ять цікавих фактів
commentss НОВИНИ Всі новини

Те, чого ви не знали про сон: п'ять цікавих фактів

Тут ви дізнаєтеся про найкориснішу позу для сну або захворювання, яке може викликати надмірний сон

23 листопада 2020, 02:30
Поділіться публікацією:

Все більше і більше досліджень доводять, що хороший нічний сон — це не розкіш, а необхідність, яку багато хто з нас часто собі не дозволяє. Повноцінний сон — запорука продуктивного дня, гарного настрою, а також загального стану здоров'я. Ось чому ми поспішаємо поділитися з вами цікавими фактами про сон, які мало хто знає:

Те, чого ви не знали про сон: п'ять цікавих фактів

ФОТО: З відкритих джерел

Ця поза сну найкорисніша

На думку експертів, сон на спині є найбільш корисним, оскільки він дозволяє вашій голові, шиї і хребту знаходитися в нейтральному положенні. Це запобігає розтягненню шиї і нерівномірному розподілу ваги, яке може привести до болю в спині. Однак, ця поза є непопулярною. Всього вісім відсотків людей вважають за краще обрати цю позу.

Не спати так довго дорівнює стану алкогольного сп'яніння

За даними Центру з контролю і профілактики захворювань США, не спати протягом 18 годин рівносильно рівню вмісту алкоголю в крові 0,05 відсотка. 

Поганий сон може привести до проблем зі збільшенням ваги

У вас є зайва вага? Виною тому може бути поганий сон. Під час сну виділяється гормон лептин, який говорить нам, що ми ситі; в той же час знижується рівень гормону греліну (він же "гормон голоду"). Коли ми недосипаємо, ці гормони виходять з ладу — лептин знижується, а грелін підвищується, що може привести до переїдання.

Надмірний сон призводить до цього захворювання

Численні дослідження показують, що регулярний сон більше дев'яти годин збільшує ризик недоумства. Дослідження, опубліковані в журналі Neurology, показали, що ризик майже вдвічі вище.

Деякі люди бачать чорно-білі сни

За даними клініки Клівленда, сьогодні 75 відсотків людей повідомляють про сновидіння в кольорі, а 12 відсотків людей бачать сновидіння в чорно-білих тонах. Зважаючи на дослідження, до появи кольорового телебачення тільки 15 відсотків з нас бачили кольорові сни.

Раніше "Коментарі" розповідали три міфи про продукти, в які ви завжди вірили.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.eatthis.com/
comments

Обговорення


Новини