Головна Новини Здоров'я наше тіло Стало відомо, який із рефлексів організму може бути передвісником інфаркту
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, який із рефлексів організму може бути передвісником інфаркту

Як не дивно, це звичне для нас позіхання. Щоправда, надмірне

28 грудня 2020, 18:10 comments1030
Поділіться публікацією:

Більшість звикла, що позіхання є сигналом організму про втому, "прохання" відходу до сну. Утім, медики стверджують, що цей рефлекс може бути ранньою ознакою майбутнього інфаркту, пише Times of India.

Стало відомо, який із рефлексів організму може бути передвісником інфаркту

Надмірне позіхання може бути ознакою багатьох хвороб. Фото із вільних джерел

Вважається, що позіхання, особливо надмірне, пов’язане із блукаючим нервом, що "дрейфує" від мозку до серця і шлунка. Найімовірніше, цей рефлекс допомагає мозку "охолодитися", а крові — насититися киснем. При інфаркті ж приплив крові до серця блокується. Відповідно, серцевий м’яз припиняє отримувати необхідну дозу кисню і, як наслідок, починає відмирати. Звісно, можна спробувати почати правильно харчуватися, вживаючи вїжу продукти, що зменшують ризик інфаркту.

Та дослідники стверджують, що рефлекс надмірного позіхання є однією із ранніх ознак наближення інфаркту. Люди справді ризикують отримати серйозні проблеми із серцем, якщо, наприклад, постійно позіхають під час фізичних навантажень, особливо у спеку.

Слід прислухатися до власного організму. Про ймовірне наближення інфаркту можуть свідчити додаткові симптоми — слабкість чи оніміння кінцівок, проблеми із мовленням, неможливість контролювати нижню частину обличчя тощо.

Поміж серцевих захворювань, вчені додатково пов’язують механізм надмірного позіхання із такими захворюваннями, як пухлина мозку, епілепсія, розсіяний склероз, печінкова недостатність. Також людина може почати позіхати, коли організм не здатний самотужки контролювати власну температуру. У деяких випадках люди починають активно позіхати, коли довкола серця починається кровотеча.

Якщо вважаєте, що у вас рефлекс проявляється занадто часто, і це не пов’язано із перевтомою, — обов’язково проконсультуйтеся із сімейним лікарем. Якщо ж, швидше за все, ви просто погано спите, спробуйте "налаштувати" свій графік сну із допомогою дихальних вправ чи зменшення впливу стрес-факторів.

А знайти необхідні підказки для покращення стану здоров’я допоможуть "Коментарі". Наприклад, ви можете ознайомитися із переліком поз йоги, які неодмінно наженуть на вас дрімоту, або ж дізнатися про п’ять кращих способів позбутися стресу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини