Головна Новини Здоров'я наше тіло Стало відомо, які проблеми із здоров'ям мають люди, що перехворіли на COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, які проблеми із здоров'ям мають люди, що перехворіли на COVID-19

На що частіше всього скаржаться перехворілі на COVID-19

16 листопада 2021, 20:10
Поділіться публікацією:

Чимало наших співвітчизників, які вилікувались від коронавірусу, ще певний час скаржаться на обессиленість та продовжують постійно втомлюватись. Про це інформують "Коментарі", оприлюднюючи інформацію про дослідження "Дарниці" щодо поширення так званого постковідного симптому в нашій країні.

 Стало відомо, які проблеми із здоров'ям мають люди, що перехворіли на COVID-19

Люди відчувають слабкість (фото з відкритих джерел)

Якщо в пацієнта присутні симптоми хвороби  тоді, коли вже пройшло 12 тижнів після інфікування – це може бути постковідний синдром. На цей недуг скаржаться пацієнти, які перехворіли  ковід важко і які перенесли його  в легкій формі.

 Опитування хворих з різних регіонів нашої держави показали, що більшість після  свого одужання все ж відчувають симптоми, які пов’язані з нервовою системою, понад 60 відсотків скаржаться на погіршення психоемоційного стану, ще майже така кількість мають проблеми з дихальною системою. Найпоширеніші симптоми – обессиленість та втомлюваність, яка настає дуже швидко.

 Разом з тим, українці, які перехворіли на коронавірусну хворобу, продовжують скаржитись на те, що у них відсутній нюх та допікає  головний біль. Понад 40 % хворих говорять, що вони вже подолали синдром,  разом з тим, його симптоми продовжують мати місце майже у 45% хворих.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що як легка форма коронавірусу може перейти у важку.   Лікувати ковід, особливо  мутований штам "Дельта" потрібно починати відразу на початковій стадії, адже вірус дуже швидко вражає організм людини. Тому важка пневмонія ослаблює вас за лічені години. Як зазначила лікарка, особливо небезпечний мутований штам "Дельта, який увесь час мутує.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини