Головна Новини Здоров'я наше тіло Сомнолог розповів, кому небезпечно спати на правому боці
commentss НОВИНИ Всі новини

Сомнолог розповів, кому небезпечно спати на правому боці

Лікар-сомнолог Олександр Калінкін розповів, у яких ситуаціях небезпечно спати на правому боці

30 листопада 2021, 23:40
Поділіться публікацією:

Міцний та повноцінний сон – запорука гарного здоров'я та настрою, адже під час відпочинку наш організм відновлює енергію та сили. Але важливе значення має і поза, у якій засинає людина. Лікар-сомнолог Олександр Калінкін зазначив, кому краще не спати на правому боці.

Сомнолог розповів, кому небезпечно спати на правому боці

Кому небезпечно спати на правому боці (фото з відкритих джерел)

Експерт розповів, що найбільшу небезпеку така поза становить для людей, у яких діагностована недостатність низького стравохідного клапана, розташованого на кордоні між органами травлення. Річ у тому, що після рясного прийому їжі в такому положенні підвищується ризик витоку вмісту шлунка.

"Шлунок людини, яка щільно поїла і лежить на правому боці, виявляється ліворуч угорі. Якщо ця людина має недостатність клапана між стравоходом і шлунком, виникає ризик закидання шлункового вмісту в стравохід і навіть у верхні дихальні шляхи. Іноді кислота потрапляє навіть до євстахієвої труби, яка з'єднує ротову порожнину та верхнє вухо", — попередив експерт.

Крім того, він додав, що в інших випадках положення тіла на будь-якому боці виступає найбільш вдалим для відпочинку, а при виборі сторони слід орієнтуватися виключно на власну зручність.

Нагадаємо, лікар-невролог Євген Соков розповів, що потрібно відмовитися від сну на животі, тому що в такому положенні голову доводиться повертати набік, через це дихальні шляхи, артерії та вени шиї, які забезпечують кровообіг головного мозку, починають перегинатися.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що, за словами педіатра, найправильніша поза для сну — на спині. І це стосується не лише дітей, а й дорослих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини